National Geographic brengt nieuwe culinaire docuserie 'Restaurants At The End Of The World'

vrijdag 31 maart 2023
Foto: © National Geographic 2023

National Geographic komt met een gloednieuwe culinaire docuserie: 'Restaurants At The End Of The World'. De vierdelige serie wordt geleid door de bekroonde chef-kok, ondernemer en wereldwijde pionier op gebied van food, Kristen Kish.

In dit waanzinnige avontuur reist Kish af naar vier afgelegen plaatsen op de planeet.


'Restaurants At The End Of The World' volgt chef-kok Kish tijdens haar zoektocht naar geheime ingrediënten - mensen, plaatsen, cultuur en tradities - in de meest afgelegen restaurants ter wereld. Zo reist ze in verschillende afleveringen af naar: Boquete, Panama; Svalbard, Noorwegen; North Haven Island, Maine; en Paraty, Brazilië.

Het runnen van een succesvolle onderneming vergt een zekere vasthoudendheid en moed, maar degenen die zich diep in het wild vestigen, zijn echt van een ander kaliber. Chef Kish kruipt in de huid van locals om naar hun verhalen te luisteren en getuige te zijn van de dagelijkse uitdaging om uniek voedsel op tafel te zetten. Vervolgens duikt ze zelf de wildernis in om de meest verse ingrediënten te verzamelen en ontdekt ze gaandeweg de cultuur en het hart achter de keuken van deze unieke plaatsen.

De chefs in de serie laten zich inspireren door lokale bronnen uit de streek om gerechten te maken die hun cultuur weerspiegelen. Omdat hun menu's zo afhankelijk zijn van de omgeving, worden ze voortdurend uitgedaagd om te improviseren, zich aan te passen en harder te worden om hun passies te kunnen nastreven. De menu's in 'Restaurants At The End Of The World', variëren van rendiertongen tot karnemelkse koekjes met kreeftensalade en kimchisorbet. Deze gerechten zijn een combinatie van nieuwsgierigheid, speelsheid en niet-aflatende toewijding. Ze geven zo de kijkers een voorproefje van verre werelden door middel van eten. 

Chef Kish nam deel aan Bravo's 'Top Chef' seizoen 10, waar ze de hoofdprijs won. Sinds haar overwinning lanceerde ze haar eerste kookboek 'Kristen Kish Cooking' in oktober 2017 en ging ze in 2018 een partnerschap aan met LINE Hotels om haar eerste restaurant Arlo Grey in Austin te lanceren.

'Restaurants At The End Of The World' is geproduceerd voor National Geographic door World of Wonder en Cinetic. Voor World of Wonder zijn Fenton Bailey, Randy Barbato, Tom Campbell en Jeremy Simmons de uitvoerende producenten. Voor Cinetic zijn Ross Fremer, Brian Oakes en Christine O'Malley de uitvoerende producenten. Voor National Geographic is Betsy Forhan uitvoerend producent en Charlie Parsons vice-president ontwikkeling.

'Restaurants At The End Of The World', vanaf zaterdag 1 april om 17.00 uur op National Geographic.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers