Nieuw drama dinsdag in 'Thuis'!

dinsdag 2 mei 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Ongeloof en verdriet. Met die emoties eindigde de aflevering van Thuis dinsdag 2 mei. Na een nagelbijtende aflevering waarin aartsvijanden Harry en Chris recht tegenover elkaar komen te staan, neemt 'Thuis' afscheid van twee personages.

Harry (Stan Van Samang) en Chris (Danny Timmermans) worden dood teruggevonden na een spannende shoot-out tussen de twee.


Harry Peeters en Chris Geerinckx
'Oh, wat heb ik hem graag gespeeld, die Harry Peeters. Het was een gastrol maar wat voor één.' Acteur Stan van Samang blikt met liefde terug op zijn personage en periode bij 'Thuis'. 'Ik kijk enorm dankbaar terug op die meer dan twee fantastische jaren bij 'Thuis'. En ja, ik ga ze hard missen: de heerlijke collega’s, de geweldige ploeg, de uitdagende verhaallijnen, de fans die Harry massaal en warm omarmden.'

Net als de kijkers van 'Thuis' neemt ook Stan afscheid van het personage en rouwt hij mee bij het overlijden zijn Harry: 'Als je personage dat al die tijd onder je huid leefde, moet sterven, dan sterft er een stukje van jezelf mee.'

We leren Harry Peeters kennen als mysterieuze en charismatische zakenman in seizoen 26. Ondanks zijn dubieuze start wordt hij al snel publiekslieveling: zijn groot hart en goede bedoelingen veroveren al snel de harten van de kijkers. En niet veel later verovert hij ook het hartje van de meest begeerde vrijgezel in de 'Thuis'-wereld: Thilly Van Santen (Lauren Müller). De twee doorzwemmen heel wat watertjes, maar na hun impulsieve trouw begin dit jaar vormen ze het favoriete koppeltje van 'Thuis'. De dood van Harry brengt ongetwijfeld veel emoties met zich mee, ook voor de kijkers die stilaan van het personage waren gaan houden.

'Bye, bye, Chris. Bye, bye badness.' Ook acteur Danny Timmermans neemt afscheid van zijn personage uit 'Thuis'.

'Aan alle sprookjes komt een eind. Zeker aan dat van de slechteriken, dat kan niet blijven duren. ​Ik heb er in ieder geval van genoten dat ik deze doortrapte crimineel mocht spelen. En zoals het een goede slechterik betaamt, heb ik heel wat schade kunnen aanrichten.' Danny richt zich ook nog tot de 'Thuis'-fans: 'Hopend op de vergeving van het publiek, groet ik jullie vanuit 'de andere kant'.'


Listige schurk
Vorig seizoen leerden we Chris Geerinckx kennen, de listige drugsbaron en ex-zakenpartner van Harry Peeters. Al snel groeide hij uit tot de grootste schurk die 'Thuis' de afgelopen jaren heeft gekend. Na de spannende seizoensfinale waarbij hij agenten Tim en Dieter in een brandende schuur achterliet en Tims dochtertje liet ontvoeren, liepen alle sporen naar Chris dood. Letterlijk: Chris werd door de Thaise autoriteiten dood verklaard.

Maar de rust keert niet terug voor Harry. Na een onverklaarbare gasontploffing, een aantal anonieme telefoontjes en brieven, een schietongeluk, een motoraccident en dreigboodschappen, wordt het duidelijk: Chris is niet dood, maar zéér alive and kicking. En he’s back in town.

Chris heeft duidelijk maar één doel voor ogen: Harry, zijn geliefden en zijn politie-maatjes Tim en Dieter voor eens en altijd uitschakelen. Al loopt dat niet helemaal zoals gepland: de bom die voor Tim en Dieter bedoeld is, treft hun collega hoofdinspecteur Patje Berghmans...

One way or another I'm gonna get you
Chris richt al zijn pijlen nu op zijn beste vriend Harry en lokt hem met een vuile list naar een verlaten café. Daar speelt hij een mentaal spelletje, want Harry is ervan overtuigd dat Chris zijn dochter Zihame en zijn vrouw Thilly in zijn macht heeft. Bovendien heeft Chris niets meer te verliezen: hij heeft een hersentumor en is stervende. Zijn laatste wens? Dat is samen sterven met zijn beste maatje, Harry, als bloedbroeders.

Chris haalt twee spuiten boven, gevuld met een dodelijk gif: eentje voor zichzelf en de ander voor Harry. Hij beveelt Harry de spuit toe te dienen. Harry doet gedwee wat Chris van hem vraagt en spuit de vloeistof in Chris zijn arm. Maar wanneer het zijn beurt is, smeekt hij: ‘Komaan, Chris, dit kan je niet menen.’ Even lijkt zijn smeekbede te werken: Chris laat hem gaan. Maar wanneer Harry een laatste keer omkijkt naar de stervende Chris, raakt een kogel hem in zijn hart. Chris heeft hem neergeschoten en zo komt zijn laatste wens alsnog uit: de twee bloedbroeders sterven samen. Net te laat stormen politieagenten Tim en Dieter het gebouw binnen en vinden Harry en Chris dood terug.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers