Nieuw seizoen 'Iedereen Beroemd': 'Gas geven', 'Ontspoord' en 'Op trot'

zondag 28 augustus 2022

Vanaf maandag 29 augustus is 'Iedereen Beroemd' er weer elke weekdag, met een heel aantal nieuwe rubrieken. De introgeneriek zit ook in een volledig nieuw jasje.

De makers van het Ketnet-programma 'Tik Tak' bundelden de krachten met 'Iedereen Beroemd' en maakten een imposante stop-motion generiek die vanaf 29 augustus op Vlaanderen wordt losgelaten.


Nieuwe dagelijkse afsluiter
De dagelijkse afsluiter is voortaan ‘Gas geven’, waarin huisgenoten al sportief quizzend gratis elektriciteit en gas kunnen winnen – in deze tijden zeer welkom bij vele Vlamingen. Terwijl de ene huisgenoot in de ‘Gas geven’-container zich de benen vanonder het lijf fietst, krijgt die quizvragen te zien. De fietser moet die doorspelen naar zijn huisgenoten, die de juiste antwoorden moeten geven op de vragen.

Per juist antwoord winnen ze hun maandelijkse energie- en gasfactuur terug, met dank aan Total Energies. De container staat elke week op een andere locatie. Wie zelf wil meespelen, kan zich nu inschrijven via VRT MAX.

Terugkerende favorieten
Ieders favoriete treinreiziger keert terug in ‘Ontspoord’. De rubriek toont de pendelaar (acteur Peter Van den Eede) nu niet enkel meer onderweg, maar ook op zijn werk in het modemmuseum, samen met zijn collega (vertolkt door Nico Sturm). Uiteraard ontspoort elk gesprek nog steeds...

Een nieuw schooljaar, uiteraard hoort daar ‘Op kot Gent’ bij. Elke dinsdag en vrijdag kan je de avonturen van Korneel, Madelon, Emmylou en Seppe volgen. Maar er is een ‘gezinsuitbreiding’ op komst, want dit seizoen krijgen ze het gezelschap van nieuwelingen Fatih, Marielle en Fleur. Elke week tonen alle studenten met hun zelf gefilmd materiaal hoe het er aan toe gaat op kot, in de les en thuis. Madelon vlogt deze keer zelfs vanuit Berlijn, waar ze zes maanden lang op Erasmus-uitwisseling is.

Daarnaast komen rubrieken als ‘Het antwoordapparaat’, ‘Historische woorden’ en ‘Klassiekers’ met Sander De Keere en Thibault Christiaensen terug.

Gloednieuwe rubrieken
Niet meer op kot, maar wel 'Op trot'. Lise-Lore, uit het Leuvense ‘Op kot’, neemt een gap year waarin ze wil uitvogelen wat ze écht met haar leven wil doen. Welke richting wil ze uit, welke job spreekt haar aan, waar wil ze zich settelen … Ze reist op goed geluk Europa rondom van iedere ontmoeting en ervaring te leren. Elke aflevering draait rond een centraal thema, zoals ‘geld verdienen’ en ‘wonen’.

'Iedereen Beroemd'-reporter Evi komt met een stevige hondenfobie. Bij het minste geblaf in de verte maakt ze zich uit de voeten. Daar wil ze graag voor eens en altijd van verlost raken. In het nieuwe ‘Evi is bang’ gaat ze de confrontatie met haar fobie aan.

Wat zijn de favoriete kunstwerken van de werknemers van het KMSKA? In ‘Kunstwerk’ vertellen tien werknemers, van de nachtwaker tot de kassier van de museumshop, gepassioneerd tekst en uitleg bij hun uitverkoren werk.

In het nieuwe ‘Waar zijn we’ worden twee duo’s door middel van een virtual reality bril ergens op aarde gedropt. Ze moeten om ter eerst uitzoeken waar ze precies zijn door goed rond zich heen te kijken en rond te lopen. Wie kan zijn locatie het meest nauwkeurig aanduiden op een kaart?

In ‘Hoe dan wel?’ geven mensen waarvan we soms niet goed weten hoe ermee om te gaan, op ludieke wijze praktische tips. Onder andere mensen in een rolstoel, blinden en zwangere vrouwen delen verhalen over hoe vreemd of gênant sommige mensen zich tegenover hen gedragen, en hoe je het beter kan doen.

Ontdek de nieuwe 'Op kotters'
De groep van 'Op kot Gent' is opnieuw een mix van eerstejaars en doorwinterde studenten, uit heel Vlaanderen en verschillende studierichtingen. Drie nieuwe studenten, Marielle, Fleur en Fatih, zijn vanaf komend seizoen te zien naast Madelon (vanuit Berlijn), Korneel, Emmylou en Seppe.

Marielle - 19 jaar, uit Sint-Pieters-Leeuw, 2e jaar bachelor Politieke wetenschappen
Wie ‘good vibes’  zegt, zegt Marielle. Als kind kon ze uren doorbrengen op de trampoline, later kon ze die overtollige energie kwijt in de turnsport. Vandaag staat ze met heel veel plezier op de dansvloer. Altijd op zoek naar de perfecte look, houdt ze zich graag bezig met het kiezen van de juiste make-up én bijpassende kledij. Ze popelt om kennis te maken met haar nieuwe kotgenoten, al is ze ook graag tijdens de weekends in haar thuishaven, bij mama.

Fleur - 18 jaar, uit Tongerlo, 1ste jaar Kunstwetenschappen
De boekenwurm Fleur brengt haar tijd het liefst door in de tuin bij oma en opa. Gebeten als ze is door lezen en poëzie droomt ze ervan om ooit een eigen boek uit te brengen. Ze hoopt met haar zelfgemaakte rabarbertaart gezellige momenten op kot te creëren. Het was al altijd haar droom om in een grote stad als Gent te studeren, ver weg van mama en papa.

Fatih - 18 jaar, uit Herentals, 1ste jaar bachelor Communicatiewetenschappen
Fatih uit Herentals scoort in het leven. En dat mag je letterlijk nemen. Wanneer hij op een voetbalplein staat, voelt hij zich even de Messi van Herentals. Fatih wordt op handen gedragen door zijn drie oudere zussen. Noem hem een klein beetje verwend, maar binnenkort staat hij vol goesting op eigen benen.

'Iedereen Beroemd', elke weekdag om 19.40 uur op Eén en via VRT MAX.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Gerry Lane is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt als onderzoeker voor de Verenigde Naties. Wanneer een zombiepandemie uitbreekt, wordt hij door de regering gevraagd om de invasie tegen te houden. Tegelijkertijd moet Gerry zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de moordlustige zombies.

'World War Z', film uit 2013 met oa. Brad Pitt, om 23.55 op Veronica.

Dossiers