Nieuw seizoen van 'Het Parket' start op Play4

woensdag 7 september 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

Na het succes van het eerste seizoen op Play4, opent 'Het Parket' opnieuw de deuren om een inkijk te geven in zijn werking. Dit seizoen gaat documentairemaker Eric Goens de West-Vlaamse toer op en volgt hij het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper, Kortrijk en Veurne.

In Ieper behandelt parketmagistraat Lies het dossier van een veelpleger. De man heeft al een lang strafblad en verscheen reeds 14 keer voor de correctionele rechtbank. Hij verschijnt nu voor de rechter voor drie nieuwe feiten waarbij hij telkens agressief uit de hoek kwam.


Substituut Tessa krijgt in Kortrijk twee dossiers van gedwongen opnames op haar bureau. Het eerste is van een schizofrene vrouw die medicatie weigert, erg agressief is en naakt over straat loopt. Direct erna krijgt ze een telefoontje over een man die stemmen hoort en volgens die stemmen iemand zou moeten vermoorden. Tessa begint aan een moeilijke zoektocht naar beschikbare plekken in psychiatrische centra.

In Brugge plaatst parketmagistraat Roeland een jongen vier weken in de gesloten instelling van Everberg. De jongen gebruikt drugs en bedreigt zijn ouders.

Tot slot trekken we opnieuw naar Kortrijk waar substituut Maarten een melding krijgt dat er een dode man in het kanaal is aangetroffen. Hij gaat ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden van nabij te onderzoeken.


'Het Parket', vanaf donderdag 8 september vanaf 21.00 uur op Goplay en 22.10 uur op Play4.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers