Nieuw seizoen van 'Het Parket' start op Play4

woensdag 7 september 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

Na het succes van het eerste seizoen op Play4, opent 'Het Parket' opnieuw de deuren om een inkijk te geven in zijn werking. Dit seizoen gaat documentairemaker Eric Goens de West-Vlaamse toer op en volgt hij het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper, Kortrijk en Veurne.

In Ieper behandelt parketmagistraat Lies het dossier van een veelpleger. De man heeft al een lang strafblad en verscheen reeds 14 keer voor de correctionele rechtbank. Hij verschijnt nu voor de rechter voor drie nieuwe feiten waarbij hij telkens agressief uit de hoek kwam.


Substituut Tessa krijgt in Kortrijk twee dossiers van gedwongen opnames op haar bureau. Het eerste is van een schizofrene vrouw die medicatie weigert, erg agressief is en naakt over straat loopt. Direct erna krijgt ze een telefoontje over een man die stemmen hoort en volgens die stemmen iemand zou moeten vermoorden. Tessa begint aan een moeilijke zoektocht naar beschikbare plekken in psychiatrische centra.

In Brugge plaatst parketmagistraat Roeland een jongen vier weken in de gesloten instelling van Everberg. De jongen gebruikt drugs en bedreigt zijn ouders.

Tot slot trekken we opnieuw naar Kortrijk waar substituut Maarten een melding krijgt dat er een dode man in het kanaal is aangetroffen. Hij gaat ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden van nabij te onderzoeken.


'Het Parket', vanaf donderdag 8 september vanaf 21.00 uur op Goplay en 22.10 uur op Play4.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Gerry Lane is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt als onderzoeker voor de Verenigde Naties. Wanneer een zombiepandemie uitbreekt, wordt hij door de regering gevraagd om de invasie tegen te houden. Tegelijkertijd moet Gerry zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de moordlustige zombies.

'World War Z', film uit 2013 met oa. Brad Pitt, om 23.55 op Veronica.

Dossiers