Nieuwe 'D5R'-film wordt in 2023 opgenomen

woensdag 21 december 2022
Foto: © Streamz 2022

Vanaf vandaag is het twaalfde en laatste seizoen van 'D5R' te bekijken op Streamz. Maar dit betekent nog niet het einde van het verhaal. Streamz kondigt aan dat er nog een film van 'D5R' aankomt, om het verhaal van de 5 vrienden een mooi einde te geven.

Opnames van de film zullen in de lente van 2023 van start gaan. De film zal later exclusief te zien zijn bij Streamz.


De populaire jongerenreeks 'D5R' is toe aan een twaalfde en laatste seizoen. Al sinds 2014 kunnen jongeren de avonturen van Amber (Jamie-Lee Six), Kyra (Liandra Sadzo), Leyla (Angela Jakaj), Vincent (Thijs Antonneau) en Wout (Sander Provost) volgen terwijl ze samen opgroeiden. Aan het studentenleven van de vijf vrienden komt een einde en daarmee ook aan de reeks. De film vormt hiervan het sluitstuk.

Zowel de cast als de fans zijn samen met 'D5R' opgegroeid en de reeks, de personages en de acteurs hebben heel wat meegemaakt sinds de eerste aflevering uitgezonden werd zo'n 8 jaar geleden. Toen het laatste seizoen aangekondigd werd, kwam er dan ook heel wat reactie op van fans. Zij kunnen zich nu verheugen op de nieuwe afleveringen vandaag en nog een laatste hoofdstuk dat er later in 2023 zal aankomen.

'D5R' is een realistische fictiereeks over vijf jongeren die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten onafscheidelijk zijn. De serie, en zijn fans, groeide op met de personages. Thema’s zoals vriendschap en relaties komen daarbij uitgebreid aan bod, maar ook maatschappelijke topics zoals catfishing, sexting en drugsmisbruik worden aangekaart. Dit alles maakt de reeks tot een iconische reeks voor zijn generatie. In het laatste seizoen krijgen we nog één keer een blik in de turbulente levens van de studenten.

'D5R' is een Streamz Original geproduceerd door Warner Bros ITVP Belgium. Het twaalfde seizoen is vanaf 21 december 2022 beschikbaar op Streamz. Ook de vorige seizoenen, én de bioscoopfilm 'D5R: De Film' zijn integraal terug te vinden op het streamingplatform. De nieuwe film zal later ook exclusief bij Streamz te zien zijn.


Lees ook:
Streamz kondigt twaalfde en laatste seizoen van 'D5R' aan

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers