Nieuwe kinderserie 'Zondag Pretdag!' focust op inclusiviteit en slechthorenden

zondag 16 juni 2024
Foto: © Cartoonito/Day One MPM 2024

Sluit je aan bij de 'Zondag Pretdag!' bende en vergezel ze tijdens hun leuke en chaotische familie-uitjes. Ontdek hoe de meest onvergetelijke herinneringen ontstaan ​​wanneer het een beetje misgaat, en hou je klaar voor grappige momenten, complete gekte en vreugde.

De wereld van 'Zondag Pretdag!' neemt ons mee terug naar de dagen die we samen met familie doorbrachten, wanneer de school- en werkweken voorbij waren en er niets anders gepland stond dan tijd doorbrengen met dierbaren. Deze feelgood comedy-animatieserie zit boordevol, hartverwarmend plezier waar familie centraal staat.


Maak kennis met de hoofdpersonages van het verhaal: Sonia, de wilde en nieuwsgierige vijfjarige; haar jongere zusje Mel, klein maar ongetwijfeld de sterkste; hun verstandige grote neef Hugo; hun moeder, de creatieve geest van de familie; hun vader, die altijd jong van geest blijft; en oma, de muziekfanaat.

Af en toe worden Sonia, Hugo en Mel vergezeld door een van hun beste vrienden, Nicky, die doof is en communiceert via gebarentaal. Het nasynchronisatieproces voor het personage van Nicky in de EMEA-regio werd door Warner Bros Discovery met speciale zorg benaderd, om te verzekeren dat de vertegenwoordiging van slechthorenden verder ging dan het geanimeerde personage. Haar gebruik van gehoorapparaten is iets dat sterk naar voren komt in 'Zondag Pretdag!' en haar vermogen om gebarentaal te spreken wordt gevierd als een 'superkracht'.

'Zondag Pretdag!' is een serie vol plezier die zich afspeelt in het prachtige, kleurrijke kustdorpje bekend als Zondagstad. Verscholen tussen de watermeloenvelden en Picknickheuvel, is het een levendige omgeving met smalle straatjes, eigenaardige winkeltjes en een bruisend dorpsplein dat een divers scala aan muzikanten, straatartiesten, bloemenverkopers en voedselhandelaren verwelkomt. En slechts op een steenworp afstand van dit bruisende plein strekt zich het uitnodigende Zondagstrand uit.

Sluit je aan bij Sonia en haar familie en vrienden terwijl ze onvergetelijke herinneringen creëren tijdens hun gezinsuitstapjes. De verhalen richten zich op hun hoogtepunten, hun dieptepunten en vooral op elk klein moment samen.

'Zondag Pretdag!' is een Cartoon Saloon-productie voor Cartoonito, in samenwerking met Warner Bros Discovery. De reeks werd gemaakt door Nuria Gonzalez Blanco ('Late Afternoon, Puffin Rock') en geproduceerd door Nuria en Paul Young ('Screencher's Reach', 'Dorg Van Dango', 'WolfWalkers', 'The Breadwinner'). De show is ontwikkeld en geproduceerd met hulp van Fís Eireann/Screen Ireland, Creative Europe en Coimisiún na Meán/Irish Broadcasting Authority.

Bekijk de serie vanaf 17 juni om 15.00 uur op Cartoonito.

Persbericht Cartoonito/Day One MPM
https://www.cartoonito.nl/
Meer artikels over Cartoonito

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers