Ontdek de genomineerden voor De Jamies 2020

donderdag 17 december 2020

2020 heeft maar dan ooit de waarde van online video's bewezen. De Jamies, de Vlaamse online video awards, wil de makers van straffe Vlaamse online content op sociale media zoals YouTube, TikTok, Instagram en Twitch dan ook de erkenning geven die ze verdienen.

Voor deze eerste editie kon de organisatie meteen rekenen op maar liefst 5.000 inzendingen! Binnen de 9 categorieën werden 10 inzendingen weerhouden. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen via www.dejamies.be. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 22 januari 2021 tijdens het awardweekend van Filmfestival Oostende.


Bekende namen en opkomend talent
Over de 9 categorieën werden 84 Vlaamse contentkanalen genomineerd met zeer uiteenlopende profielen. Het gaat om YouTubers, gamestreamers, TikTokkers, makers van videoreeksen en meer.

Verschillende BV’s zijn online zeer actief en dat weerspiegelt zich in de nominaties. Zo vinden we Ella Leyers, Sam Bettens en comedian Henk Rijckaert terug onder de genomineerden. Ook Bockie De Repper en internetfenomenen Acid, Celine & Michiel, Abulic en Ryan Debacker zijn genomineerd.

Daarnaast azen ook jonge talenten zoals Flo Windey, Average Rob, Supercontent en de jongens van Kurkdroog op een beeldje. Opvallend is dat voetbalclub Club Brugge dan weer kans maakt op een prijs in de categorie Tik Tok.

Het plotse overlijden van de Hasseltse YouTuber Kacper 'Kastiop' Przybylski bracht heel wat teweeg bij de online community. Kastiop is genomineerd in de categorie 'Beste gamestreamer'.

Celine Dept & Michiel Callebaut, Acid en Chuki Beats zien we dan weer terug in meerdere categorieën.

Beste Vlog

Acid
Celine & Michiel
Ender Scholtens
Ergin Achterklap
JustJade
Lifestyle Spot
Mike Pro
Sam Bettens
Samuel De Graef
Sofie Senden

Beste Online Comedy

Average Rob
Jamilla Baidou
Jetter
Jietse Pauwaert
Kurkdroog
Lukas Lelie
Memes van 't Stad
Sara Leemans
Supercontent
UnaGize

Beste Lifestyle

An-Katrien Casselman
Bockie De Repper
Dennis Van Peel
Joachim Badejoh
Joppe DC
Manou Cohen
Martine Prenen
Nanou ASMR
Pixie
Vexx

Beste Gamestreamer

Abulic
Acid
Arturito
Eskea
Espe
Gloozi
ItsAmarantha
Kastiop
Mr Cobblewobbles
Ryan Debacker

Beste Dans & Muziek

Celine & Michiel
Chuki Beats
Dansstudio Sarah
Ella Kasumovic
Gill Requiere
Hindahouse
Kijken Mag
Malik Mohammed
Omdat het kan Soundsystem
Vlaams Radiokoor

Beste TikTok

Bowa
Caroline Van Cauter
Celine Dept
Club Brugge
Elias Verwilt
Gerben Tuerlinckx
Imke Van Houtven
Jonatan Medart
Magnolia Tsogbe
Nicolas Caeyers

Beste Explainer

Canvas: De #klimaatraad
Chuki Beats II
Faqda
De Koterij van Henk Rijckaert
Linde Merckpoel
Presstube
Sander Bauwens
Steven Van Belleghem
Up2D8
Zwijgen is geen optie

Beste Instagram

Ella Leyers
Elo Gabias
Hakim Chatar
HetisdeMerckx
Jens Dendoncker & Lauren Versnick
Jessica de Block
Nicolas Grootjans
Onbespreekbaar
Rhymezlikedimez
Serine Ayari

Beste online fictie

#likeme
Brak
D5R
Ik u ook
Meisjes
Vloglab Mystery
Wh@evR
wtFOCK

Publieksprijs: Beste online creator van het jaar
Een van de genomineerde content creators, met de meeste voorkeurstemmen van het publiek, zal deze award in ontvangst mogen nemen.

Wie worden de winnars van De Jamies?
Nog tot en met zondag 3 januari 2021 kan iedereen online stemmen op het talent in de 9 categorieën. Stemmen kan via www.dejamies.be.

De uiteindelijke winnaars worden voor 50% gekozen door de online stemmen, daarnaast is met 50% de stem van de jury ook van belang. De publieksprijs wordt voor 100% door het publiek bepaald. Er wacht de juryleden dan ook een belangrijke taak.

Hannes Coudenys (creatief directeur De Jamies) is juryvoorzitter. De jury, experts op verschillende terreinen, bestaat uit: MNM-DJ Laura Govaerts voor Vlogs, actrice-presentatrice-zangeres Nora Gharib voor Dans & Muziek, fashion blogger Paulien Riemis voor Lifestyle, creative en MAS Artist in residence Karen François voor Comedy, creatief duo Noortje Palmers en Jasper Declercq voor Instagram, journalist Sam Feys voor Explainers, gamersduo/Stubru William Boeva en Eva Mundorff voor Gamestreaming, Tagmag-oprichter Simon Smetryns voor TikTok en cinefiel Eline Van Hooydonck voor Fictie.

Online uitreiking op vrijdag 22 januari 2021
Op vrijdag 22 januari 2021 worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt tijdens een live-event vanuit het Kursaal Oostende dat via YouTube en andere online kanalen te volgen zal zijn. De Jamies zijn een initiatief van Filmfestival Oostende en creatief agency Hurae.

Stemmen doe je nu www.dejamies.be.

Persbericht Day One MPM
https://www.dejamies.be/

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers