Ontdek de line-up van MIA's 2023

donderdag 4 januari 2024
Foto: © VRT 2023

Op woensdag 24 januari wordt het een waar feest in het Antwerpse Sportpaleis: maar liefst tien geweldige Vlaamse artiesten staan dan op het podium van de MIA's (Music Industry Awards).

De MIA's worden uitgereikt door VRT en VI.BE - het steunpunt voor artiesten en de muzieksector - en gepresenteerd door Niels Destadsbader.


Wie treedt er op?
Pommelien Thijs trakteert het publiek en de kijkers thuis op een spetterend optreden. Zij is de grote favoriet deze editie met negen nominaties op haar naam: voor de publiekscategorieën 'Album' (voor Per ongeluk), 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo artiest', 'Hit van het jaar 2023' en voor de sectorcategorieën 'Artwork', 'Auteur/componist', 'Live act' en 'Videoclip'.

Ook Bart Peeters zal op het MIA's-podium staan. Hij wordt deze editie geëerd met de Lifetime achievement award.

Brihang is genomineerd in zes categorieën: 'Album' (Droomvoeding), 'Hiphop', 'Nederlandstalig', 'Solo artiest' (publieksprijzen), 'Artwork' en 'Auteur/componist (sectorprijzen).

Metejoor heeft vijf nominaties op zijn naam: in de publiekscategorieën 'Album' (Joris), 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo artiest' en Hit van het jaar 2023'. Ook hij trakteert het publiek op een optreden.

Daarnaast treden Coely en Glints op die avond, zij hebben elk drie nominaties op hun naam. Na het podium van Eurosong 2023 en dat in Liverpool, is Songfestival-revelatie Gustaph helemaal klaar voor het podium van de MIA's. Hij is genomineerd voor de publiekscategorieën 'Doorbraak', 'Pop', Solo artiest' en de sectorprijs 'Videoclip'.

Portland, die genomineerd is in de categorie 'Alternative', staat ook op het grote podium op 24 januari. Net als Dikke, die genomineerd is in de categorie 'Hip hop'. De laatste en tiende artiest wordt later bekendgemaakt.

De MIA's zijn live te beleven in het Sportpaleis of live te volgen op VRT 1 en VRT MAX op woensdag 24 januari.

De MIA’s vallen midden in de Week van de Belgische muziek, die vanaf 22 januari tot en met zondag 28 januari volop te beleven is. VI.BE en VRT slaan voor het vierde jaar op rij de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van hier te vieren.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers