Ontdek hier en nu wie 'De Slimste Mens ter Wereld' gaat presenteren

woensdag 27 september 2023
Foto: Play4 - © Play Media 2023

Drie weken voor de start van 'De Slimste Mens ter Wereld' nodigt Erik zijn juryleden uit in zijn kasteel. Een heerlijk diner draaide zo uit op een groot drama. Een noodlottig radijsje zorgde voor een bruut einde van de geliefde presentator.

Het imperium van quizmaster Erik ligt voor het grijpen. Wie hapt toe?



Waarom werden de juryleden uitgenodigd op het kasteel van Erik Van Looy?
'Het is geen geheim dat wanneer ik ermee stop, iemand van jullie mij zal opvolgen als presentator. Beste juryleden, ik heb een keuze gemaakt. Na 20 jaar als presentator van 'De Slimste Mens Ter Wereld', kies ik…' Dit waren de eerste woorden van kasteelheer Erik Van Looy aan de uitgenodigde juryleden, totdat een radijsje roet in het eten gooide. De afgelopen dagen circuleerden heel wat speculaties over mogelijke opvolgers van Erik… tot vandaag. Want na een miraculeuze redding uit zijn verstikkingsdood, kondigde de presentator aan 'om er nog 20 jaar bij te doen'.

Dit tot grote ontgoocheling van Amélie Albrecht, Barbara Sarafian, Bart Cannaerts, Ella Leyers, Herman Brusselmans, James Cooke, Jan Jaap van der Wal, Jennifer Heylen, Jeroom, Pedro Elias en William Boeva.

Erik Van Looy: 'Geen haar op mijn hoofd – ook al zijn daar inmiddels een paar grijze tussen – dat eraan denkt om de quiz aller quizzen door iemand anders te laten presenteren. Ongelooflijk dat we inmiddels toe zijn aan het 21ste seizoen! Of ik er effectief nog 20 zal presenteren, lijkt me wat optimistisch te zijn, maar aan opvolgers geen gebrek om die rol van me over te nemen.'

Straf, straffer, strafst: dat is elk jaar opnieuw de uitdaging van het lanceringsfilmpje voor het nieuwe seizoen. Ook dit jaar werden kosten noch moeite gespaard. Maar liefst elf juryleden stonden paraat om de nieuwe promospot in te blikken. Naast hen duiken ook Bockie De Repper, Jelle De Beule, Jeroen van Koningsbrugge, Jonas Geirnaert, Maaike Cafmeyer, Philippe Geubels, Rik Verheye, Stefaan Degand, Steven Van Herreweghe, Sven De Leijer, Tine Embrechts, Wim Helsen en Wim Willaert als juryleden op in dit nieuwe seizoen.

Vanaf maandag 16 oktober doen opnieuw vierendertig kandidaten een gooi naar de felbegeerde oorkonde van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Enkele namen zijn al bekend: stand-up comedian Alex Agnew, presentatrice en voormalig Miss België 2007 Annelien Coorevits, YouTube-fenomeen Average Rob, schrijver, scenarist en actrice Elisabeth Lucie Baeten, radio- en televisiepresentatrice Fien Germijns, stand-up comedian en actrice Jade Mintjens, presentatrice, actrice en zangeres Nathalie Meskens, gynaecoloog, vice-eersteminister en minister Petra De Sutter, regisseur Robin Pront, componist en zanger Spinvis (Erik de Jong) en voetballer Toby Alderweireld. Wie dit lijstje vervolledigt, wordt heel binnenkort onthuld.

'De Slimste Mens Ter Wereld', vanaf 16 oktober om 21.00 uur op Play4 en GoPlay.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers