Ontmoet de creators uit de onthullende documentaire 'Follow Me'

donderdag 20 april 2023
Foto: © Streamz 2023

De nieuwe docu reeks 'Follow Me' biedt, aan de hand van diepgravende gesprekken met 8 content creators, een vertrouwelijke blik 'behind the shop' van ieder van hen: ASMR creator Nanou Philips, muziekproducer Chuki Beats, Boris en Broer die beter bekend zijn als Timon Verbeeck en Elias Verwilt, Tiktok infleuncer Stien Edlund, social media duizendpoot Jonatan Medart en Tiktok-zussen Nour en Fatma.

Hoe verzorgen ze hun show, act of typetje en wat wordt daar precies in meegegeven? Hoelang wordt daaraan gewerkt? En wat verdienen ze eraan?



De toekomst van content is digitaal, online en mobiel. Niemand die dat zo begrepen heeft als de nieuwe lading content creators die, via Social Media platformen, in een mum van tijd honderdduizenden, zelfs miljoenen volgers aan zich weten te binden. Niet rond de kerktoren, maar viraal en globaal, tot overal waar TikTok of YouTube kan bekeken worden. Bedrijven hebben die cue al langer opgepikt. Zij surfen al te graag mee op het succes van een bepaalde online star om het gedeelde, welgemikte doelpubliek directer en veel vlotter (impactvoller) te bereiken.

De reeks biedt inkijk voorbij het gepolijste, perfecte beeld van de online performance en focust op de maker: een jonge mens met dromen, onzekerheden, creativiteit en angsten. Dat is herkenbaar, zeker in vergelijking met andere creatieve kunsten, maar in deze reeks is deze blik achter de schermen vooral verrassend voor de fans, die voor de eerste keer meer te zien krijgen van hun held(en) dan de online post.

Nanou Philips
De 15-jarige Nanou startte 3,5 jaar geleden met het maken van ASMR-video’s. Wat begon als een grap, groeide uit tot een YouTube account met meer dan een miljoen abonnees. Samen met haar twee broers Cédric (22) en Noah (20) maakt ze om de twee dagen een video. Haar broers zijn de drijvende kracht achter het account. Zij ​ zorgen voor alle technische knowhow en management. Nanou is de creatieve kracht en zorgt voor de inhoud. Alle drie stopten ze al met school om zich volledig op hun social media te focussen. Met z’n drieën leven ze the good life. Ze wonen nog thuis en hebben dus weinig vaste kosten. Daardoor kunnen ze de hele wereld rondreizen. Zo gingen ze al samen naar Thailand, Bali, New York, Kopenhagen, Ibiza, Rome,... Daar verblijven ze dan enkele weken en maken er ​ hun video’s. Het West-Vlaamse accent van Nanou heeft blijkbaar een goed effect op haar ASMR en klinkt voor haar internationaal publiek exotisch. Hun account groeit maandelijks met 70.000 volgers. Onlangs haalden ze de kaap van 1 miljoen abonnees op YouTube.

Yuki Asemota aka Chuki Beats
Yuki (27), beter gekend onder zijn artiestennaam Chuki Beats, is een van de grootste namen binnen de Belgische hiphopscene. Hij producet muziek voor grote artiesten als Zwangere Guy, Bhavi, Yung Mavu,... ​ Zijn bloeiende carrière heeft Chuki voornamelijk te danken aan zijn succes op YouTube. Daar maakt hij al jarenlang tutorials en vlogs over zijn creatief proces als beatmaker. Hij heeft twee YouTube kanalen (eentje puur voor muziek en eentje voor vlogs/tutorials), samen zijn ze goed voor meer dan 1 miljoen abonnees. Wat begon met enkele YouTube tutorials, bloeide uit tot een succesvolle muziekcarrière. Asemota is een pionier op vlak van hedendaagse beatmaking. Hij bouwde zijn hele business online uit en is een grote naam binnen de producerswereld. Samen met vriendin onderneemster Tonya Mas bouwt hij aan hun toekomst en hopen ze globaal door te breken. Zo trekt Yuki regelmatig naar L.A. en bouwt hij daar aan zijn weg naar de top van de internationale muziekscene.

Timon Verbeeck & Elias Verwilt
TikTokker Timon Verbeeck (20) is vooral bekend als de man in het rode pak. Het grote publiek kent hem ook van zijn TikTok-uitspraak ‘Ma Stobbe’, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het kinderwoord van het jaar. Op TikTok is Timon met meer dan 800.000 volgers, enorm populair. Op de Gouden K’s werd hij dan ook bekroond als TikTokker van het jaar. Hij heeft altijd al een grote passie gehad voor het maken van video’s. Zijn studies aan het RITCS heeft hij echter moeten stopzetten omdat de combinatie met zijn leven als content creator niet mogelijk was.

Elias Verwilt (22) is uitgelaten, excentriek en creatief. Als we kijken naar comedy-content op TikTok, staat hij aan de top van België met maar liefst een following van 662.500 mensen. Elias is heel positief ingesteld en ziet haters en slechte kritiek als motivatie om te laten zien dat hij het allemaal net wél kan. Als creatieve content creator heeft hij constant iets nodig om zichzelf in ​ vast te bijten. Daarom dat hij ook naast TikTok zich volledig smijt op Instagram waar hij zijn fotografiepassie botviert.

Timon en Elias werken sinds vorig jaar samen aan het nieuwe project: ‘Boris en Broer’. Een komische TikTok-pagina die nu al meer dan 236.200 volgers heeft.

Stien Edlund
Wanneer je TikTok hoort, denk je spontaan aan Stien Edlund (21). Ze was een van de eerste Belgische gebruikers van de app. Toen die nog Musical.ly heette, ging één van haar dansvideo’s viraal: op slag 400.000 likes en tienduizenden volgers. Sinds die dag bleef alles in ​ stijgende lijn gaan. Nu heeft Stien maar liefst 5.600.000 volgers op TikTok. Buiten sociale media heeft Stien nog talloze andere passies: ze zit in haar laatste masterjaar communicatie, geeft dansles, danst zelf jazz en moderne dans, heeft haar eigen kledinglijn ‘Avo & Cado’ opgericht met haar lief Simon, baat een pop-up uit en is actrice in 'Vloglab' en 'Bittersweet Sixteen'. En gek genoeg weet Stien dit allemaal te combineren!

Nour & Fatma Daghbouj
Zussen Nour (21) en Fatma (20) startten 6 jaar geleden met Tiktok, toen nog Musical.ly. Ze waren toen nog maar 15 jaar en kregen direct heel veel positieve reacties van klasgenoten en leraars. Ze kwamen toen meteen ook in de krant omdat Justin Bieber een video van hen had geliket.

De zussen zijn van Tunesische afkomst en zijn ondertussen ook pijlsnel naar omhoog aan het schieten met hun dj-werk. Het is altijd supergezellig ten huize Daghbouj. Ze hebben nog een oudere broer en twee oudere zussen. Hun ouders staan helemaal achter hen. Mama is thuis en papa is privé taxichauffeur in Antwerpen.

Ze slapen in dezelfde slaapkamer maar hebben een volledig ander levensritme. Nour is vooral bezig met fitness. Ze staat elke dag vroeg op om te gaan sporten in de gym waar ze ook als personal trainer werkt. Fatma daarentegen droomt van een grote dj-carrière en wil in deze wereld echt doorbreken waardoor ze vooral 's nachts aan het werk is.

Jonatan Medart
Jonatan Medart (22) startte zijn TikTok-carrière zoals velen tijden de pandemie in 2020. Zijn doorbraak was dan ook het 2020-lied. Na zijn grote TikTok-debuut is het allemaal snel gegaan voor Jonatan. In 2021 won hij een Gouden K voor ‘TikTokker van het jaar’ én de eerste Jamie voor beste 'TikTok'. In 2022 is hij te zien in ‘Dancing with The Star’ en al snel is hij niet meer weg te denken uit het Vlaamse medialandschap. Op zijn TikTok account balanceert hij sarcasme, overacting en gewoon zichzelf zijn. Wie de video's van Jonatan bekijkt merkt al snel op dat hij nooit een blad voor de mond neemt en heel open is, zowel over de luchtige zaken die hij dagelijks tegenkomt als over zijn persoonlijke leven.

De Streamz Original documentaire 'Follow Me' is een productie van VincentTV. De vierdelige docureeks is vanaf 21 april 2023 volledig te zien op Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers