Opnames derde seizoen van 'Onder Vuur' zijn gestart

donderdag 25 mei 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Oostende staat weer in vuur en vlam. De cast en crew van 'Onder Vuur' zijn onlangs gestart met de opnames voor het derde seizoen van deze succesreeks. De eerste twee seizoenen konden op VRT 1 gemiddeld 1.016.07 kijkers bekoren (4+; TV, live+7 + Online, live+28) en het eerste seizoen scoorde ook internationaal op Netflix.

Net als in de vorige seizoenen worden spectaculaire interventies van de brandweer gecombineerd met menselijke verhalen, gebracht door een sterke Vlaamse, diverse cast die bestaat uit gevestigde waarden en nieuwe gezichten.


Laat Orlando (Louis Talpe) zijn team in de steek?
Het nieuwe seizoen van 'Onder Vuur'  start ongeveer een jaar na het vorige. Post Oosteroever is samengesmolten met Post Noordhoek uit Wenduine en krijgt hierdoor eindelijk de broodnodige versterking van vier nieuwe, jonge krachten: alleenstaande moeder Cassia (Anushka Melkonian), strikte adjudant Pieter (Vincent Van Sande), topchauffeur Nouri (L'Hamiti Izzy Ismael) en tattoo-artieste Jade (Ellen Sterckx). Deze nieuwe lichting brengt heel wat leven in de brouwerij. Maar hierdoor durft het wel al eens knetteren met de oude garde. Dat zijn extra kopzorgen voor luitenant Dominique (Lien De Graeve), zeker wanneer Orlando (Louis Talpe) onverwacht terugkeert uit Zweden en het extra moeilijk heeft met de nieuwe wind die door de kazerne waait.

Maar het wordt Post Oosteroever pas echt heet onder de voeten wanneer een jongeman dood teruggevonden wordt na een interventie. Diens invloedrijke vader Lorenz Lefever (Wim Willaert) klaagt de kazerne aan. Dominique staat onder druk en ook het hele team krijgt het zwaar te verduren wanneer de publieke opinie zich tegen Post Oosteroever keert. De gemoederen raken oververhit en Dominique dreigt het vertrouwen van haar troepen en het stadsbestuur te verliezen. En tot overmaat van ramp wordt het team het doelwit van de wraakplannen van een onbekende...

Nieuw talent voegt zich bij getalenteerde cast
Naast Louis Talpe en Lien De Graeve zijn dit seizoen Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Aimé Claeys, Ilse De Koe, Ann Tuts, Wouter Bruneel, Kasper Vandenberghe, Wim Willaert, Joke Devynck en nieuwelingen Vincent Van Sande, Ellen Sterckx, Anushka Melkonian en L'Hamiti Izzy Ismael te zien.

Het derde seizoen van 'Onder Vuur' is geschreven door Toon Anthoni, Carl Plaisier, Bjorn Van Den Eynde, Nore Mataala en Laura Van Passel. De reeks wordt geregisseerd door Koen Van Sande en Kristof Hoornaert.

Net als vorige reeksen en ander fictie-aanbod van VRT wordt het nieuwe seizoen van 'Onder Vuur' met audiodescriptie aangeboden.

'Onder Vuur' wordt gemaakt door productiehuis Geronimo voor VRT 1 met de steun van Stad Oostende en haar film office, Proximus, en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

Het derde seizoen is in het najaar van 2024 te zien op VRT 1 en VRT MAX. Voor wie niet kan wachten, is de reeks voordien te bekijken via Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers