Peter Van de Veire laat vanaf 3 augustus dagelijks 'Het Rad' draaien

maandag 13 juli 2020

'Mag ik een klinker kopen, Peter?'. Dat kan vanaf maandag 3 augustus weer naar hartenlust, want 'Het Rad' is terug van weggeweest. Van maandag tot donderdag laat presentator Peter Van de Veire dagelijks drie kandidaten aan het iconische rad draaien om woordpuzzels op te lossen en vooral om prachtige prijzen te winnen.

De langslopende gameshow allertijden krijgt daarvoor wel een stevige update. Eentje zonder nineties-blingbling, maar wel met een nieuw rad, een nieuw logo, een premium prijzenwinkel, bekende assistenten én een nieuwe begintune gemaakt door de succesvolle Limburgse top-dj en hitmachine Regi Penxten. Regi nam de iconische intro onder handen om 'Het Rad' volledig 2020-proof te maken.


Regi: ''Het Rad Van Fortuin' was hier voor het eerst op tv in 1976, mijn geboortejaar. Ik ben dus volledig opgegroeid met het programma. Het was gewoon zalig om nog eens terug te gaan naar mijn kindertijd en in de studio te duiken voor een 2.0-versie van de begintune. Het zou tof zijn als deze remake even legendarisch wordt als 44 jaar geleden.'

Bekijk de generiek van 'Het Rad' hier!

Bekende assistenten en een 'Premium' prijzenwinkel
Het oerconcept blijft bewaard, maar het nieuwe, eigentijdse 'Rad' van VIER krijgt wel verschillende bekende assistenten: in plaats van een vaste assistente wordt Peter elke aflevering geflankeerd door een nieuw bekend gezicht. De 'assistent van de dag' tovert niet alleen de letters tevoorschijn, hij of zij geeft ook enkele thema’s en onderwerpen aan in de vragenrondes.

'De Winkel' kan natuurlijk niet ontbreken. Die staat traditiegetrouw vol met prachtige prijzen, waar iedereen al lang van droomde, maar nooit durfde te kopen. Van een auto tot een Dinner in the Sky of zelfs een geheimzinnige surprise box, alles is mogelijk. In de finale krijgt één kandidaat bovendien de mogelijkheid om te shoppen in  een prijs te winnen uit de 'Premium'-afdeling van de winkel. Hier bevinden zich verschillende hoofdprijzen om 'U' tegen te zeggen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers