Petra De Sutter en Frank Van Laer bezorgen Kom Op Tegen Kanker een bijzonder mooi bedrag

zondag 12 november 2023
Foto: Play4 - © Play Media 2023

In de tweede aflevering van 'Stukken van Mensen' kwam Petra De Sutter een zeer origineel kunstwerk verkopen van haar vrouw Claire Vanhoutte. De opbrengst van dat schilderij schenkt ze integraal aan het goede doel Kom Op Tegen Kanker.

De vier dealers waren zeer geïnteresseerd, maar het was Frank Van Laer die aan het langste eind trok met een bod van €2.200. Toen hij een vermoeden had dat de opbrengst naar een goed doel ging, deed hij dan ook met plezier een extra duit in het zakje.


Frank besloot om het werk zelf te veilen en de volledige winst ook te schenken aan Kom Op Tegen Kanker. De veiling zit er sinds gisteren op en leverde €5300 winst op. Petra De Sutter, Claire Vanhoutte en Frank Van Laer schenken in totaal dus het mooie bedrag van €7500 aan Kom Op Tegen Kanker. ​

Vicepremier Petra De Sutter: 'Die mooie opbrengst van het schilderij van mijn vrouw Claire gaat naar een organisatie die voor velen het verschil kan maken.  Als je weet dat elk jaar meer dan 40.000 Vlamingen de diagnose kanker horen, dan kom je bij Kom Op Tegen Kanker. Iedereen kent wel iemand voor wie het zware klap was. Als je kanker hebt, staat je leven even stil terwijl dat van anderen verder gaat. Naast onder meer nieuw onderzoek stimuleren, zorgt Kom Op Tegen Kanker dat patiënten kunnen praten met elkaar en vrijwilligers. Claire en ik kunnen alleen maar tevreden zijn dat we patiënten steunen met de opbrengst.'

Petra De Sutter kwam in de tweede aflevering van 'Stukken van Mensen' langs met het schilderij van haar vrouw. Frank Van Laer wist op dat moment nog niet dat de opbrengst naar het goede doel ging, maar had wel een vermoeden.

'Stukken van Mensen', elke zaterdag om 21.30 uur op Play4 en op GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers