'Recht Naar de Gevangenis' genomineerd voor prestigieuze Gouden Roos

maandag 6 november 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2023

Nadat James Cooke vorig jaar nog een Gouden Roos mee naar huis mocht nemen voor 'James De Musical', maakt een Play4-programma dit jaar opnieuw kans om zo'n prestigieuze Gouden Roos in de wacht te slepen.

Het Woestijnvis-programma 'Recht Naar De Gevangenis', de human interestreeks van onder andere Tess Uytterhoeven, is genomineerd in de categorie 'Factual Entertainment and Reality'.


In 'Recht Naar De Gevangenis' werden zes machthebbers gevolgd tijdens hun opsluiting in de splinternieuwe gevangenis van Haren. Zij die dagelijks beslissen over opsluiting, ​ lieten zich voor een keer zelf achter de tralies plaatsen. Ze deelden hun cel met ex-gedetineerden die hun straf al hebben uitgezeten, maar in het verleden veroordeeld werden voor gewapende overvallen, drugsdelicten of poging tot moord.

Al sinds 1961 zetten de Rose d'Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s in de bloemetjes die uitblinken in originaliteit, creativiteit en uitmuntendheid. Uit maar liefst 700 inzendingen in 13 verschillende categorieën heeft 'Recht Naar De Gevangenis' nu dus een plaats bemachtigd in de categorie 'Factual Entertainment and Reality'. Op 27 november neemt 'Recht Naar De Gevangenis' het op tegen 'Married at First Sight UK', 'My Mum, Your Dad', 'The Gentle Art of Swedish Death Cleaning', 'Wonders of the World I Can’t See' en 'Zum Schwarzwälder Hirsch – eine außergewöhnliche Küchencrew und Tim Mälzer'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azië. Voor de meesten van ons is het een totaal onbekend land. Maar als het van de regering van Azerbeidzjan afhangt gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar aantrekken. En liefst veel Europeanen. Voor u een ticket boekt, gaat Tom alvast eens kijken of het de moeite is. Want al lonkt Azerbeidzjan al een tijd naar Europa, het blijft een land met een dubieus regime.

'Reizen Waes', om 20.35 uur bij VPRO op NPO 3.

Dossiers