Sander Gillis neemt na tien jaar afscheid als Ketnet-wrapper

woensdag 8 maart 2023
Foto: Ketnet - © VRT 2023

Groot nieuws vanavond bij MNM: Sander Gillis kondigde aan dat hij na meer dan tien jaar stopt als Ketnet-wrapper. Een absoluut record want geen enkele wrapper ging hem voor. Afscheid neemt hij op vrijdag 31 maart maar eerst gaat hij nog het één en ander dat fout is gelopen in het verleden rechtzetten in 'Sander & Beter'.

'Toen ik meer dan 10 jaar geleden bij de wrappersploeg mocht aansluiten, kon ik niet gelukkiger zijn. En dat gelukzalige gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Het voelt een beetje eng om mijn tweede thuis, de Ketnet-studio, nu achter me te laten. Ketnet is een absurd plezante speeltuin. Van live-tv maken, tot acteren, tot zingen, tot dansen, .. Ik heb er echt alles mogen doen. Ik kon nergens zo goed op mijn bek gaan als bij Ketnet. Er zijn drie dingen die ik immens hard ga missen: Het Gala van de Gouden K’s, mijn lieve Ketnet-collega’s en natuurlijk: de Ketnetters', aldus Sander Gillis.


Sander Gillis
Sander Gillis nam in 2012 deel aan 'Wie wordt Wrapper?' en moest nipt de duimen leggen voor Sien Wynants. Maar op 6 december van dat jaar werd hij als Sinterklaascadeau voor de Ketnetters voorgesteld als nieuwe wrapper. De afgelopen jaren presenteerde hij op Ketnet onder meer 'GoIV', 'Kingsize Live' en het 'Gala van de Gouden K’s'. In 2017 speelde hij de hoofdrol in Ketnet Musical 'Team U.P.'. Samen met wrappers Leonard Muylle, Thomas Van Achteren en ​Ketnet-gezicht Tinne Oltmans was hij in 2018 het boegbeeld van de Move tegen Pesten: STIP IT.

Naast Ketnet is Sander te horen op MNM waar hij samen met Laura Govaerts 'Gillis&Govaerts' presenteert. De komende maanden zal hij nog te horen zijn in een gloednieuwe podcast en deze zomer kan je hem misschien wel aan het werk zien op een podium bij jou in de buurt met de 'Gillis & Govaerts Liveband'.

'Sander & Beter'
Eind maart neemt wrapper Sander Gillis na 10 jaar afscheid als Ketnet-wrapper. In zijn 10–jarige loopbaan heeft hij veel mooie momenten beleefd, maar er is ook het nodige fout gelopen. En dat wil hij op de valreep nog even rechtzetten allemaal. Het wordt anders, het wordt beter, het wordt 'Sander & Beter'. Op vrijdag 31 maart neemt Sander afscheid van de Ketnetters met 'Sander & Beter: Het Afscheid'.

Aflevering 1
​In zijn tienjarige carrière als wrapper vormde Sander een tijdlang de tweekoppige boysband 2 MATES ONLY. Samen met zijn collega-wrapper Leonard Muylle brachten ze de hit 'Door jou' uit. Een videoclip is er echter nooit gedraaid, en daar wil Sander nu verandering in brengen. Hij zorgt voor een 2023-remix van de hit 'Door Jou' en doopt het om tot 'Zweet', en hij regelt meteen ook een regisseur (Jan Verheyen) en een hoofdrolspeelster (Tinne Oltmans) om een prachtige muziekvideo te draaien.

Aflevering 2
​Sander heeft zich tijdens zijn 10-jarige wrappersbestaan vaak verkleed, maar niet altijd even succesvol. Samen met collega-wrapper Gloria Monserez wil hij nu gaan voor de ultieme verkleedprank.Hij wil zich zo vermommen dat zijn eigen ouders én de Ketnetters hem niet herkennen. Hiervoor roept hij de hulp is van stemcoach en bekend TikTok-gezicht Nicolas Caeyers.

Aflevering 3
​Als wrapper heeft Sander serieus wat hoogtes moeten overwinnen. Maar toch bleef zijn hoogtevrees hem altijd parten spelen. Collega-wrapper Sarah Mouhamou wil hem na 10 jaar en net op de valreep nog afhelpen van zijn schrik voor hoogtes. Ze verrast hem met een serieuze uitdaging in een virtual reality omgeving en daarna gaan ze nog een stapje verder en gaan ze een bungee sprong maken als duo.

Aflevering 4
​Na 10 jaar is Sander er nog steeds niet in geslaagd om peter te worden van een dier. Hij probeerde het tweemaal om peter te worden van de pinguins in Planckendael, maar telkens moest hij de duimen leggen voor een andere wrapper. Maar vergeet de pinguins, Sander besluit dat hij peter wil worden van de grootste en meest angstaanjagende vogels die er te vinden zijn in Planckendael: de monniksgieren. Net als hij denkt dat de buit binnen is, komen er kapers op de kust: de Helden. In een epische battle zullen ze strijden om het peterschap.

Aflevering 5
​Sander heeft het in zijn carrière als wrapper 10 jaar lang moeten opnemen tegen ex-wrapper Sien Wynants in verschillende wrappersbattles. De ergste nederlaag was echter de eerste. Sien en Sander deden beiden mee aan 'Wie Wordt Wrapper' in 2012, en toen moest Sander nipt de overwinning aan Sien laten. Zij kon namelijk het ticket tot de winnaarshelikopter bemachtigen, en Sander niet. Omdat dit nog steeds een pijnlijke herinnering is, wil Sander dit voor eens en altijd achter zich laten. Hij daagt Sien uit tot de ultieme wrappersbattle: een spannende race tegen de klok in Antwerpen.   

'Sander & Beter' vanaf 15 maart elke woensdag en vrijdag op Ketnet.be, in de Ketnet-app, VRT MAX en op Ketnet.

​'Sander & Beter: Het Afscheid' op vrijdag 31 maart om 18.15 uur live op Ketnet en in de Ketnet-app.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers