Sporza lanceert nieuwe podcast 'Wielerclub Wattage'

dinsdag 28 februari 2023

Het klassieke wielervoorjaar is vorig weekend met een knal begonnen. Drie mooie wedstrijden, drie straffe winnaars. En er is nog veel meer koers op komst. Van de Strade Bianche volgende zaterdag tot Luik-Bastenaken-Luik op zondag 23 april. Twee maanden koersplezier waar heel wat over te vertellen valt.

En dat doet Sporza vanaf donderdag 2 maart in de gloednieuwe podcast Wielerclub Wattage. De wielerclub in kwestie is opgericht door Ruben Van Gucht en telt naast hemzelf drie vaste leden: Tom Boonen, Jan Bakelants en Dirk De Wolf. Drie vaten vol koersverhalen, drie ex-renners met een hart voor de koers en een eigenzinnige mening over hun sport. Negen weken lang duiken ze in de wieleractualiteit, blikken ze terug op de afgelopen koersen en kijken ze vooruit naar wat nog komen gaat.


De podcast wordt telkens op woensdagavond opgenomen met een live publiek in De Hoorn in Leuven. Van woensdag 1 maart tot ​ woensdag 26 april. Wie er graag bij wil zijn, kan zich inschrijven via Sporza.be.

De podcast is te beluisteren op VRT MAX, vanaf donderdagochtend 2 maart om 6.00 uur.

Maar je kan Wielerclub Wattage ook bekijken:

op VRT MAX vanaf donderdagochtend 2 maart om 6 uur
op Canvas op vrijdag in de vooravond én na de film, vanaf 3 maart

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers