Streamz viert Vlaamse feestdag met 11 filmparels 'van bij onz'

woensdag 29 juni 2022
Streamz, het streamingplatform van Telenet en DPG Media

Op maandag 11 juli 2022 herdenkt Vlaanderen en Brussel de slag bij Kortrijk die de geschiedenis inging als de Guldensporenslag van 1302. Dat is exact 720 jaar geleden en naar aanleiding daarvan serveert Streamz elf recente langspeelfilms van eigen makelij.

'Un Ange' (Engel)
De bekende wielrenner Thierry ontmoet in Senegal een sekswerker, Fae, op wie hij verliefd wordt. Het lijkt het begin van een bijna allesverslindende liefde tot Thierry onder invloed van een stimulerend middel onwel wordt en zich vreemd begint te gedragen. De volgende ochtend krijgt Fae te horen dat Thierry overleden is. Om haar leven verder te kunnen zetten moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.


'The Best of Dorien B'
Dorien, een dierenarts van 36 jaar oud, heeft alles om gelukkig te zijn: een leuke baan, twee schatten van kinderen en een succesvolle echtgenoot. Maar toch is ze het niet. Wanneer het precies is gebeurd, weet ze niet, maar ergens onderweg is het misgegaan. En dan plots komen alle zekerheden in haar leven op de helling te staan. Dorien krijgt slecht nieuws, haar ouders sukkelen met een relatiecrisis en haar man is net iets té close met zijn collega. De voorzichtige en minzame Dorien wordt gedwongen om haar leven een radicaal andere wending te geven.

'De Buurtpolitie: Het Circus'
'De Buurtpolitie' onderzoekt een plofkraak op een geldautomaat. Het onderzoek leidt hen naar een circus dat net zijn tenten heeft opgezet. Maar wat is de link tussen het circus en de plofkraak? En waarom gebeuren er zoveel vreemde dingen sinds het circus zijn intrede heeft gemaakt? De agenten zetten alles op alles om het mysterie op te lossen.

'Cleo'
Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook bij de mysterieuze Leos…

'F.C. De Kampioenen: Viva Boma'
Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de Boma Vleesindustrie NV. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal – en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de ‘Viva Boma’ worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

'Fritzi: A revolutionary Tale'
Oost-Duitsland 1989. Niemand beseft dat het IJzeren Gordijn op het punt staat te vallen, maar de beste vriendin van de twaalfjarige Fritzi, Sophie, gaat op vakantie naar Hongarije. Ze vraagt Fritzi op haar hond Sputnik te passen, maar na de zomer daagt ze niet op op school. Ze is geëmigreerd naar West-Duitsland en Fritzi weet niet hoe ze de hond naar Sophie moet brengen. Dankzij haar moed en de miraculeuze loop van de geschiedenis zal Fritzi haar vriendin terugvinden.

'Hellhole'
Het verhaal speelt zich af in 2016 tijdens de nasleep van de terroristische aanslagen in Brussel. De huisarts Wannes ontmoet tijdens zijn werk diverse personen, waaronder de Marokkaanse Mehdi en de Italiaanse kokkin Alba die met haar heimwee omgaat door middel van drugs en onenightstands. Ook is er Samira, een goede vriendin van Wannes. Samen pogen ze hulp te bieden aan daklozen.

'Lukas'
Lukas werkt als uitbater in een nachtclub. Hij is al in de vijftig en deelt nog regelmatig klappen uit. Ondertussen heeft hij er moeite mee zijn 8-jarige dochtertje op te voeden. Op een dag belandt Lukas bijna in de gevangenis. Hij wordt door de politie om hulp gevraagd. Zij willen een crimineel - die in België opereert - oppakken. Als Lukas zijn opdracht succesvol uitvoert zal hij de voogdij over zijn dochtertje niet verliezen.

'Misfits 2'
Nadat Julia terugkomt uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd: een droom die uitkomt. Maar wanneer Nick onverwacht van school ruilt wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette, die hem zelfs overtuigt om samen met haar een nummer op te nemen. Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP-squad.

'De Patrick'
In Tim Mielants’ filmdebuut is de Patrick een simpele ziel en een getalenteerd houtbewerker. Hij leeft op de naturistencamping van zijn ouders, en vervult zijn rol als klusjesman van dienst. Tot zijn favoriete hamer plots nergens meer te bespeuren valt. Zijn zoektocht brengt hem tot in de diepste krochten van de camping en langs een bonte verzameling badgasten. Wanneer zijn vader plots overlijdt, krijgt zijn speurtocht bovendien een existentieel kantje.

'The Racer'
Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste 'Domestiques' (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen - slechts één keer voor het einde van zijn carrière.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers