Telenet zendt de Oscars live uit op Play More Cinema

zaterdag 26 maart 2022

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart komt heel Hollywood samen om de prestigieuze Oscaruitreiking te bekijken tijdens de 94th Academy Awards. Net zoals vorig jaar kunnen ook Play More klanten de show volgen via Play More Cinema. De awardshow gaat van start om 2.00 uur Snoozen not allowed!

Laat die afstandsbediening maar links liggen, want zappen tijdens de reclameblokken is niet nodig. Tijdens de pauzes schakelt Telenet rechtstreeks over naar de studio waar een panel van filmkenners de gebeurtenissen zal becommentariëren. Het panel bestaat uit Erik Van Looy, Jan Verheyen en Pedro Elias, onder leiding van Britt Valkenborghs.


'Toen ik 14 jaar was smeekte ik mijn ouders om de Oscars te mogen volgen. Het antwoord was altijd resoluut nee, want de dag erna moest ik vroeg op om naar school te vertrekken. Nu liggen mijn schooljaren achter mij en kan het dus wel! Ik heb de Oscars een paar keer in het echt kunnen bijwonen in Los Angeles – en om eerlijk te zijn, dat is niet hetzelfde. ’s Nachts opblijven om de show te zien voelt veel specialer. Precies Kerstmis! Dit jaar gaan er enorm veel geruchten dat Will Smith in aanmerking komt voor een Oscar. Ik duim mee voor hem', zo vertelt Erik Van Looy.

Ook Jan Verheyen kijkt enorm uit naar de avond: 'De Oscars zijn de wereldkampioenschappen van de filmwereld. Bovendien is ons na de Corona-editie van vorig jaar terug een grote show met veel entertainment beloofd, en dat wil ik samen met de kijkers graag live meemaken. Ik vind het een intrigerende selectie, dit jaar en hoop dat 'King Richard', 'Coda' en 'Belfast' in de prijzen vallen, omdat die films me het meest hebben ontroerd', aldus Jan Verheyen.

Genomineerde films à la carte
Wil je niet onderdoen aan de filmkennis van Erik & Co voor de grote awarduitreiking? Dan kan je onderstaande (genomineerde) films nu bekijken via Film à la Carte:

'Dune'
'Dune' vertelt het heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Paul moet naar de allergevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.

'Encanto'
We don’t talk about Bruno-no-no-no! In het magische 'Encanto' ontdekt Mirabel, het enige familielid zonder magische kracht, dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

'King Richard'
Deze biografische dramafilm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Venus en Serena Williams, die door hun vader Richard uitgroeiden tot ware tennisiconen. Richard bedacht een onconventioneel plan om van zijn dochters twee van de meest succesvolle sportvrouwen aller tijden te maken.

'Madres Paralelas'
'Madras Paralelas' is een politiek getint melodrama over twee alleenstaande vrouwen die ongepland zwanger worden. Janis werkt als een professionele fotograaf en raakt zwanger van een getrouwde antropoloog. In het ziekenhuis ontmoet ze de veel jongere Ana. De wat oudere Janis lijkt helemaal klaar voor het moederschap. Ana, die nog in haar tienerjaren is, is bang en onzeker. Ze brengen de uren voor de bevalling samen door waardoor ze op korte tijd een hechte band scheppen.

'No Time To Die'
In 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Zijn rust is van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter om hulp komt vragen. De missie om een wetenschapper te redden blijkt veel moeilijker te zijn dan verwacht en leidt Bond naar een nieuwe mysterieuze schurk.

'Spencer'
'Spencer' speelt zich af tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Diana moet afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin.

Ook de genomineerde titels 'Free Guy' en 'Summer of Soul' zijn te bekijken via Film à La Carte.

En als je er maar echt niet genoeg van krijgt, dan kan je binnenkort onderstaande films ook via de Telenet TV-theek bekijken:

'Spider-Man: No Way Home' (11/4)
'House of Gucci' (12/4)
'West Side Story' (21/4)
'Nightmare Alley' (29/4)

Is ’s nachts opblijven toch niet je ding? Dan kan je woensdag 30 maart om 20.35 uur naar de samenvatting kijken op Play6.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers