'The Befkes' coveren 'I Lie and I Cheat' voor nieuwe Streamz-serie

donderdag 5 augustus 2021

De leading ladies van de nieuwe Streamz Original reeks 'F*** you very, very much' lichten een tipje van de sluier op van hun speelse versie van de Belgische megahit 'I Lie and I Cheat'.

'I Lie and I Cheat' van de Belgische popgroep 'Won Ton Ton', komt voor in hun nieuwe reeks die nu te zien is op Streamz. De passende 80's MTV inspired videoclip werd ook geregisseerd door Bert Scholiers. De clip zal op maandag 9 augustus gelanceerd worden, maar Streamz lost nu al de eerste stills.


De komische serie volgt het onstuimige stadsleven van drie hippe dertigers gespeeld door Frances Lefebure, Evelien Bosmans en Daphne Wellens; een bestaan gevuld met familie, flirten, drank en drama. 'F*** you very, very much' is een herkenbare, averechtse en prettig gestoorde reeks over jezelf vinden in het tragische tijdperk van Tinder en tofu.

De drie actrices coverden het lied naar aanleiding van de originele reeks, boordevol inside jokes en eigenzinnige Vlaamse humor. De vriendinnen - bff's aka 'The Befkes' - vonden het lied zo goed passen bij het verhaal van hun personages dat ze beslisten de studio in te springen om hun eigen versie te maken voor de lancering van de reeks. En daar hoort natuurlijk een passende 80's MTV worthy videoclip bij.

'Co-regisseur van de reeks Jonas Govaerts stelde voor om 'I Lie and I Cheat'  op de soundtrack te zetten en toen werd er een ander zaadje geplant: hoe leuk zou het zijn om samen met de release van de reeks dit lied opnieuw op te nemen, gezongen door de cast - en als 'eightiessingle' uit te brengen?', aldus regisseur Bert Scholiers.

De producers van dienst zijn de broers Lennert en Janus Coorevits, bekend als het duo van The Compact Disk Dummies, in samenwerking met music supervisor Mounir Hathout. De single zal zowel digitaal als op casette beschikbaar zijn op het label Sonhouse Records.

'F*** you very, very much' is een productie van Caviar. De serie kwam tot stand met de steun van het VAF/mediafonds en de Belgische Tax Shelter. De volledige reeks kan je nu bekijken op Streamz en Streamz+ en later op Play4.


Lees ook:
Frances Lefebure zegt 'F*** you very, very much'! Nieuw bij Streamz!

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers