Tweede seizoen van de 'Thuis'-podcast begint met Daphne Paelinck

dinsdag 21 februari 2023
Foto: Eén - © VRT 2023

Het tweede seizoen van de 'Thuis'-podcast, 'De Thuisploeg', begint met een banger! De luisteraar wordt uitgenodigd in de loge van actrice Daphne Paelinck, beter bekend als de bemoeizuchtige juf Christine.

'Ik maakte mijn zwangerschap bekend in lingerie. Het was dan toch out in the open', aldus Daphne.


Daphne Paelinck kan niet verder weg staan van haar personage. In tegenstelling tot de beheerste Christine, heeft de grappige Daphne geen filter. Zo vertelt ze al lachend hoe ze in lingerie haar zwangerschap bekendmaakte aan de volledige cast en crew: ‘Ik had een scène in lingerie en mijn buikje was duidelijk zichtbaar. Ik heb het er dan maar gewoon uitgefloept.’ Daarnaast verklapte ze dat ze het geweldig vindt om stiekem iets toe te voegen aan haar tekst, zéker wanneer haar tegenspelers daar niet op de hoogte van zijn. ‘Vooral bij Nawfel is het grappig om hem helemaal in de war te brengen met een absurde Christine-uitspraak.’ Want ook een stijfkop als Christine verdient humor en herkenbaarheid.

Naast alle grappen en grollen, is er ook tijd voor serieuzere onderwerpen. Daphne vertelt dat ze zelf te maken kreeg met een vroeggeboorte, waardoor de verhaallijn van Christine zeer dicht bij haar eigen leefwereld kwam. Al hield ze zich ijzersterk: ‘Ik wilde er graag zijn voor andere moeders die hetzelfde meemaakten, ook al voelde ik me rotslecht.’

Ook in het tweede seizoen van de podcast ‘De Thuisploeg’ kruipt MNM-dj Sander Gillis elke week in de loge van een andere acteur om hem te vragen hoe het is om in de grootste dagelijkse fictiereeks van ons land mee te spelen. Elke dinsdag vind je een nieuwe aflevering op VRT MAX en alle andere podcastplatformen, waar je ook alle afleveringen van het eerste seizoen kan (her)beluisteren!

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers