UWCL exclusief op DAZN

maandag 13 november 2023

Dinsdag 14 november start de langverwachte groepsfase van de UEFA Women's Champions League (UWCL) met topvoetbal van Europese toppers als FC Barcelona, Chelsea FC Women, FC Bayern München, Olympique Lyonnais, Real Madrid CF, Paris Saint-Germain en AS Roma.

DAZN gaat het derde jaar in van zijn baanbrekende samenwerking met de UEFA als wereldwijde broadcaster van de UWCL. Meer dan ooit wil DAZN het vrouwenvoetbal centraal stellen in zijn business.


Het seizoen 2022/23 van de UWCL bij DAZN werd in meer dan 230 landen wereldwijd bekeken, met 55,2 miljoen views op het DAZN Women's Football YouTube Kanaal, wat een stijging van 19% betekent ten opzichte van het seizoen 2021/22.

DAZN's co-CEO van Women's Sport, Hannah Brown, schetst hoe belangrijk deze groei is. 'Het WK voetbal voor vrouwen trok deze zomer de aandacht van miljoenen kijkers over de hele wereld en DAZN gelooft rotsvast dat vrouwenvoetbal een unieke groeikans biedt. DAZN heeft al vroeg leiderschap getoond met de aankoop van verschillende vrouwensport mediarechten. We bouwen aan een unieke, wereldwijde vrouwenvoetbalbusiness met de beste clubs en een wereldwijd publiek. We hebben een ongeëvenaarde portfolio van topvoetbal, waaronder Liga F, Google Pixel Frauen-Bundesliga, D1 Arkema, eBay Serie A, Barclays Women's Super League, Women's FA Cup en de NWSL.'

De finale van de UEFA Women's Champions League 2022/23 werd door 5,1 miljoen kijkers live gevolgd. Dit is een stijging van 40% ten opzichte van vorig seizoen, waarbij het kijkerspubliek werd gestimuleerd door free-to-air TV in de eigen markten en een wereldwijde beschikbaarheid via YouTube en DAZN.

Jan Mosselmans, Directeur Programmatie en Operaties: 'We zijn bijzonder verheugd dat we door de integratie in DAZN, we ons aanbod aan vrouwenvoetbal in België significant hebben kunnen uitbreiden. De UWCL is de kers op de taart van het Europese clubvoetbal voor vrouwen met daarnaast in het DAZN-aanbod ook nog La Liga F in Spanje, de Bundeliga voor vrouwen in Duitsland, de NWSL in de Verenigde Staten en natuurlijk ook onze eigen Lotto Super League. DAZN wordt op die manier, ook in België, de ‘Home of Women Football.'

De wedstrijden van de UWCL zijn live te volgen op ElevenDAZN1 en in de app van DAZN.

Programma:
14/11 – 21u : FC Barcelone – Benfica
15/11 – 21u : Real Madrid – Chelsea
23/11 – 18.45u : PSG – Bayern München
14/12 – 18.45u : Paris FC – Real Madrid
20/12 – 18.45u : Ajax – Bayern München

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo BNNVARA logo

Schrijver Onno Blom zet de zoektocht naar het verleden van zijn familie voort en bezoekt de artillerie van de landmacht. Samen met militair historicus Herman Amersfoort gaat hij naar de Grebbelinie en de Soesterduinen, om te kijken waar het Nederlandse leger en zijn grootvader in de vijf oorlogsdagen in mei 1940 stonden opgesteld. Onno's vader Hans vertelt hoe het contact met de NSB-kant van de familie onhoudbaar werd toen opa Jan bij het verzet ging. Ze vinden een NSB-krant waarin overgrootvader Johan het bestaan van Jan zelfs doodzwijgt. Onno bezoekt boerderij Hoogwerf, de plek waar de verzetsgroep van opa Jan is ontstaan.
br>'In de Ban van Goed en Fout', om 23.05 uur bij BNNVARA op NPO,2.

Dossiers