Vakbonden VRT doen stakingsaanzegging

dinsdag 18 april 2023

De e-mail van CEO Delaplace blijft nazinderen bij de VRT. De drie vakbonden bij de VRT, ACOD, VSOA en ACV, hebben een actieaanzegging ingediend over het ingevoerde 'spreekverbod'. Dat schrijft De Standaard.

Maandag lekte een e-mail van VRT-baas Frederik Delaplace aan het voltallige VRT-personeel uit in verband met de nieuwe regels rond communicatie naar de buitenwereld. Die zette snel kwaad bloed omdat de toon van het bericht weinig aan de verbeelding overliet. 'Wie lekt, vliegt eruit'. Daar kwam het op neer.


De vakbonden lieten dan al weten dat ze niet opgezet waren met de move van de CEO. En vandaag hebben ze daar een staartje aangebreid met een actieaanzegging.

'Mensen zijn na het spreekverbod van de ceo bang om hun nek uit te steken. We verwachten dus niet dat er morgen massaal een staking uitbreekt, maar we willen met deze actieaanzegging wel een duidelijk signaal geven aan de directie dat we niet akkoord gaan met de strengere regels. We willen daarover zo snel mogelijk een gesprek met de directie', aldus VRT-vakbondsman Wies Descheemaeker van het ACOD in De Standaard.

Bron: De Standaard


Lees ook:
CEO eist zwijgplicht: 'Angstcultuur bij de VRT'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers