Vanaf zaterdag staat Play7 in teken van strijd tegen borstkanker

vrijdag 1 oktober 2021

Oktober staat al enkele jaren bekend als internationale actiemaand tegen borstkanker, het moment om stil te staan bij de ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft. Play7 steunt Pink Ribbon graag als partner in deze strijd en dompelt elke zaterdag van oktober onder in het borstkanker-thema met een spraakmakende film en opvallende, eerlijke documentaires.

Vanaf zaterdag 2 oktober start Play7 deze borstkankermaand met de film 'Decoding Annie Parker'. De film is geïnspireerd op twee waargebeurde verhalen over twee vrouwen die vijftien jaar lang in een strijd verwikkeld zijn. Annie Parker krijgt, net zoals haar moeder en zus, de diagnose van borstkanker. Ondertussen ontdekt geneticus Mary- Claire King het BRCA1 gen en de link met borstkanker, een ontdekking die voorgoed een verschil zal maken.


Bij Pink Ribbon staan getuigenissen van lotgenoten centraal, ook Play7 brengt ontroerende en menselijke verhalen over borstkanker met spraakmakende documentaires zoals 'The Battle With The Big C', 'The Big C & Me' en 'Life Interrupted'.

In 'The Battle With The Big C' neem je een kijkje achter de schermen in het Beatson Cancer Center in Glasgow, het op één na grootste centrum in het Verenigd Koninkrijk. Het behandelt een bevolking van bijna 3 miljoen mensen. Het centrum biedt ultramoderne behandelingen en is nauw betrokken bij de ontwikkeling en proeven van nieuwe kankermedicijnen. In de aflevering over borstkanker delen vijf vrouwen, wiens kanker zich in verschillende stadia bevindt, hun verhaal.

'The Big C & Me' volgt de levens van negen mensen die leven met kanker. Ze werden meer dan een jaar gefilmd. Als kijker wordt je meegenomen in alles wat de ziekte teweeg brengt: een intieme inkijk, van diagnose tot behandeling.

'Life Interrupted' vertelt krachtige verhalen van enkele vrouwen die borstkanker overleefden. Ze werden geconfronteerd met een levensveranderende diagnose. De film toont hun ziekteproces maar ook de wederopbouw van hun leven: met eerlijkheid, waardigheid en humor. Elke vrouw belicht de emotionele en fysieke obstakels die ze hebben overwonnen en tonen wat we kunnen leren uit hun volharding.

Elke zaterdag vanaf 2 oktober op Play7.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers