Vincent Banić neemt afscheid van 'Familie'

maandag 29 augustus 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Acteur Vincent Banić neemt met de ontknoping van de seizoensfinale op eigen vraag en voor onbepaalde tijd afscheid van 'Familie'.

Bekijk de laatste scène van Vincent Banić hier:Vincent Banić kroop in 2016 voor het eerst in de huid van Guido en beleefde sindsdien heel wat spannende verhaallijnen. Hij verdwijnt nu op eigen vraag uit 'Familie' en wil zich meer toeleggen op zijn culinaire projecten en dromen. Tijdens zijn laatste draaidag werd Vincent op de set uitgewuifd door collega’s zoals Yanni Bourguignon en Jef De Smedt, de crew én zijn vrouw en ex-Familie-actrice Bab Buelens.

'Ik heb de rol van Guido zes jaar lang met ontzettend veel plezier gespeeld', klinkt het bij Vincent Banić. 'Het personage heeft in die tijd behoorlijk wat meegemaakt, met pittige verhaallijnen waar ik telkens mijn tanden kon inzetten. Na zes jaar is de tijd gekomen om nieuwe plannen te maken en mijn culinaire dromen na te jagen. Koken en mijn restaurant Zagreb liggen me het nauwst aan het hart en daar wil ik me nu voorlopig op focussen. Of dit einde in 'Familie' definitief is zal de toekomst uitwijzen. Ik blik alleszins met niets anders dan warme gevoelens terug op mijn tijd daar. De plek waar ik mijn grote liefde heb gevonden, mijn vrouw Bab. Daar kan ik alleen maar mijn twee pollekes voor kussen.'


Lees ook:
Wie overleeft de seizoensfinale van 'Familie' (niet)?
PRIMEUR: Dit is de nieuwe begingeneriek van 'Familie', gezongen door CAMILLE!

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers