Vincent Banić neemt afscheid van 'Familie'

maandag 29 augustus 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Acteur Vincent Banić neemt met de ontknoping van de seizoensfinale op eigen vraag en voor onbepaalde tijd afscheid van 'Familie'.

Bekijk de laatste scène van Vincent Banić hier:Vincent Banić kroop in 2016 voor het eerst in de huid van Guido en beleefde sindsdien heel wat spannende verhaallijnen. Hij verdwijnt nu op eigen vraag uit 'Familie' en wil zich meer toeleggen op zijn culinaire projecten en dromen. Tijdens zijn laatste draaidag werd Vincent op de set uitgewuifd door collega’s zoals Yanni Bourguignon en Jef De Smedt, de crew én zijn vrouw en ex-Familie-actrice Bab Buelens.

'Ik heb de rol van Guido zes jaar lang met ontzettend veel plezier gespeeld', klinkt het bij Vincent Banić. 'Het personage heeft in die tijd behoorlijk wat meegemaakt, met pittige verhaallijnen waar ik telkens mijn tanden kon inzetten. Na zes jaar is de tijd gekomen om nieuwe plannen te maken en mijn culinaire dromen na te jagen. Koken en mijn restaurant Zagreb liggen me het nauwst aan het hart en daar wil ik me nu voorlopig op focussen. Of dit einde in 'Familie' definitief is zal de toekomst uitwijzen. Ik blik alleszins met niets anders dan warme gevoelens terug op mijn tijd daar. De plek waar ik mijn grote liefde heb gevonden, mijn vrouw Bab. Daar kan ik alleen maar mijn twee pollekes voor kussen.'


Lees ook:
Wie overleeft de seizoensfinale van 'Familie' (niet)?
PRIMEUR: Dit is de nieuwe begingeneriek van 'Familie', gezongen door CAMILLE!

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

VVD Tweede Kamerlid en oud-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg (1965) wil praten over verantwoordelijkheid nemen, leiderschap en positief naar de toekomst kijken. Hij wil rolmodellen en leiders laten zien die daartoe inspireren. De 'linkse eigenzinnige' VVD'er moest in de zomer van 2024 zijn asielportefeuille opgeven en neemt weer plaats in de Tweede Kamer.

'VPRO Zomergasten', om 20.20 uur op NPO 2.

Dossiers