Vitaya-kok Guy Van Cauteren (70) overleden

vrijdag 27 november 2020

Woensdag is de voormalige topkok en tv-chef Guy Van Cauteren overleden aan de gevolgen van corona. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De man is 70 jaar geworden.

Guy Van Cauteren roerde van 1979 tot 2013 in de potten van restaurant 't Laurierblad in Berlare. De zaak had een tijdlang 2 sterren. Maar de grootste bekendheid verwierf hij in Vlaanderen als tv-kok voor Vitaya. Vanaf 2000 maakte hij voor die zender het programma 'Koken met Guy'. En dat programma noemt Jeroen Meus nu nog altijd baanbrekend. 'Guy nam de camera letterlijk mee in zijn keuken, praatte ertegen en die camera reageerde door te knikken. Dat was ongezien', zegt hij in Het Nieuwsblad. 'Ik geef grif toe dat ik vandaag nog steeds meesurf op wat toen in gang gestoken is.'


Van Cauteren leed al enkele jaren aan Parkinson en had ook diabetes, maar overleed afgelopen woensdag aan de gevolgen van corona. Hij is 70 jaar geworden.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers