'Vrede op Aarde' viert Moederdag met bijzondere uitzending

woensdag 3 april 2024
Foto: © VRT 2023

Op zondag 12 mei, ter gelegenheid van Moederdag, viert Sven de Leijer alle moeders in een bijzondere aflevering van het geliefde VRT 1-programma 'Vrede op Aarde'. Deze special belooft een hartverwarmend feest te worden, waarbij de focus ligt op het eren van alle moeders en groot-, pleeg- en schoonmoeders uit alle hoeken van het land.

Hiervoor is Sven de Leijer nog op zoek naar bijzondere moederfiguren die in de bloemetjes mogen gezet worden. Hij wil namelijk een 'Vrede op Aarde'-award uitreiken aan de beste moeder van het land. Wie een moeder, schoonmoeder, plusmama, onthaalmoeder, grootmoeder of andere moederfiguur kent die het verdient om in de bloemetjes te worden gezet, kan haar inschrijven via vrtmax.be/doemee.


Positiviteit en warmte voor Moederdag
Na zeven seizoenen is 'Vrede op Aarde' een onmisbaar onderdeel geworden van de kerstvakantie op VRT 1. Maar ook andere nationale grote momenten van het jaar kunnen wel wat 'Vrede op Aarde' gebruiken. Daarom wordt de feestvreugde dit jaar uitgebreid naar Moederdag. Presentator Sven de Leijer en co-host Soe Nsuki zetten in hun studio in Oostende moederfiguren in het zonnetje. Het concept van 'Vrede op Aarde' blijft hetzelfde: fijne gasten, verrassende video's en uiteraard ook de 'Vrede op Aarde'-awards. Alleen niet in kerstthema, maar speciaal voor Moederdag.

Lotte Vermeir, netmanager VRT 1: ''Vrede op Aarde' is ondertussen een vaste waarde tijdens de kerstvakantie. Een warm dekentje in de koudste periode van het jaar. Die gezellige, positieve sfeer willen we vanaf nu ook op andere momenten van het jaar creëren. En geen mooier moment in het voorjaar dan de dag waarop we alle mama’s van Vlaanderen in de bloemetjes zetten.'

Sven de Leijer: 'Zowel Soe als ikzelf hebben de voorbije jaren prachtige kinderen gekregen en sindsdien beseffen we nog meer hoe bijzonder het ouderschap is. We kijken er dan ook naar uit om onze positieve boodschap van 'Vrede op Aarde' nu ook te delen tijdens Moederdag.'

Deze speciale aflevering van 'Vrede op Aarde' is op zondag 12 mei te zien op VRT 1 en VRT MAX.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers