VRT, Play en RTBF zenden wedstrijden van de Red Flames uit

dinsdag 19 september 2023

De Red Flames hebben de laatste jaren een grote achterban opgebouwd, ook in de Vlaamse huiskamers. De KBVB is dan ook blij te kunnen rekenen op de steun van VRT en Play om deze fanbasis tijdens de Nations League te laten genieten van vrouwenvoetbal op topniveau.

De omroepen hebben een akkoord bereikt met de KBVB om de wedstrijden van de Red Flames in de Nations League uit te zenden. VRT zendt de wedstrijden die op vrijdag gepland staan uit op het kanaal van Ketnet, Play de wedstrijden van dinsdag op Play5.


België-Nederland op vrijdag 22 september 2023 om 20.30 uur op Ketnet
Schotland-België op dinsdag 26 september 2023 om 20.45 uur op Play5
Engeland-België op vrijdag 27 oktober 2023om 20.45 uur op Ketnet
België-Engeland op dinsdag 31 oktober 2023 om 20.30 uur op Play5
België-Schotland op vrijdag 1 december 2023 om 20.30 uur op Ketnet
Nederland-België om op dinsdag 5 december 2023 op Play5

Pieter De Windt, hoofdredacteur Sporza: '2023 is al een topjaar geweest voor de Belgische vrouwensport. De Belgian Cats werden Europees kampioen basketbal, Lotte Kopecky werd wereldkampioen wielrennen en ze kleurde de Tour de France Femmes. In het volleybal konden we de Yellow Tigers op het EK in eigen land zien strijden op het hoogste niveau, en dit najaar nemen de Red Flames het in de Nations League op tegen de wereldtop uit het vrouwenvoetbal. We zijn dan ook blij dat we vanuit Sporza aan dit project kunnen meewerken, samen met onze collega’s van Play en RTBf.'

Annick Bongers, programmadirecteur Play: 'Bij Play hebben we een groot voetbalhart en daar hebben de Red Flames sinds enkele jaren hun plek in veroverd. Dit keer willen we onze voetballiefhebbers mee laten supporteren tijdens enkele wedstrijden van de UEFA Nations League-campagne van de Red Flames. Het is een logisch verlengstuk voor de Play-familie nadat we eerder hun vriendschappelijke duels en WK-kwalificatiewedstrijden live tot in de huiskamer brachten. De supporters thuis krijgen zo de kans om hun favoriete vrouwenelftal aan te moedigen en naar een nog hoger niveau te tillen en daar kunnen we alleen maar enthousiast over zijn.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers