VRT verrast, raakt en tintelt met najaar 2022

dinsdag 23 augustus 2022
Foto: © VRT 2022

VRT NU heet straks VRT MAX: dé kijk- en luisterbestemming van de publieke omroep en meteen het enige platform in Vlaanderen waar je zowel video, digitale content als audio terugvindt.

Vanaf dit najaar staat VRT MAX garant voor een spannende en diverse mediamix, en een kijk- en luisterbeleving op maat van elke Vlaming.


VRT MAX wordt dé bestemming voor alle video- en audiocontent van VRT en brengt daarnaast ook eigen, exclusieve content specifiek gericht op een jonger publiek. Met 'Zonder Ouders op Vakantie', 'FIRE: Vroeg op pensioen', het nieuwe seizoen van 'Faqda' (met Flo Windey) en de fictiereeks 'Knokke Off' (met Pommelien Thijs) wordt het aanbod van VRT MAX uitgebreid met onverwachte, spraakmakende verhalen recht uit de leefwereld van jongeren. Ontspanning en maatschappelijke topics kleuren het aanbod, maar ook prikkelende genres als true crime en nieuwe formats zoals short form audio.

Ook VRT NWS zit in een nieuw jasje. De miljoenen gebruikers van VRT NWS, waaronder erg veel jongeren, kunnen dit najaar rekenen op een nog toegankelijkere app waarmee het nog makkelijker wordt om VRT nieuws- en duidingsprogramma’s multimediaal te consumeren. Live, uitgesteld of fragmenten on demand. Nws.nws.nws, het tienernieuwskanaal op Instagram, krijgt een volledig nieuwe look op 1 september. Ook de vormgeving van 'Het Journaal' en 'Laat' wordt opgefrist. VRT, VRT NWS en VRT MAX vormen voortaan visueel één familie.

Frederik Delaplace, CEO VRT: 'Als publieke omroep wil VRT het onderscheidende karakter van onze media nog sterker maken. Ons digitale platform krijgt dan ook een mooiere naam, die duidelijker aangeeft dat daar alle typische VRT-media terug te vinden zijn. NU is verleden tijd, voortaan heet onze hotspot VRT MAX: het enige platform in Vlaanderen dat audio, video én digitale content van de hoogste kwaliteit bundelt op maat van de gebruiker.'

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers