VTM Nieuws neemt afscheid van Bo Van Spilbeeck

woensdag 28 februari 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2021

Opnieuw neemt VTM Nieuws afscheid van een van zijn pioniers. Journaliste Bo Van Spilbeeck (65) gaat met pensioen. Collega's zwaaiden haar woensdagavond uit.

Donderdag 29 februari is de laatste werkdag van Bo Van Spilbeeck bij VTM. Ze startte haar carrière bij de BRT, de openbare omroep. Meteen in 1989 stapte ze over naar de nieuwsdienst van de nieuwe commerciële zender VTM. Daar coverde Van Spilbeeck onder andere de val van de Berlijnse muur en bracht ook jaren verslag uit vanuit conflictgebieden: Somalië, Burundi, Rwanda of Irak.

In 2018 was Van Spilbeeck even wereldnieuws. Toen besliste de journaliste om voortaan door het leven te gaan als vrouw. De outing van Bo was groot nieuws. Na de operatie ging ze opnieuw aan de slag als journaliste.

Met het afzwaaien van Bo Van Spilbeeck verdwijnt de laatste VTM-journaliste die er vanaf de eerste dagen bij was. Ze past in het rijtje van pioniers die eerder al afscheid namen: Dany Verstraeten, Suzy Hendrikx, Dirk Van den Bogaert en Patrick Van Gompel.Lees ook:
Zo nam Dany Verstraeten definitief afscheid van 'VTM NIEUWS': 'Het was een eer'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers