VTM Nieuws neemt afscheid van Bo Van Spilbeeck

woensdag 28 februari 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2021

Opnieuw neemt VTM Nieuws afscheid van een van zijn pioniers. Journaliste Bo Van Spilbeeck (65) gaat met pensioen. Collega's zwaaiden haar woensdagavond uit.

Donderdag 29 februari is de laatste werkdag van Bo Van Spilbeeck bij VTM. Ze startte haar carrière bij de BRT, de openbare omroep. Meteen in 1989 stapte ze over naar de nieuwsdienst van de nieuwe commerciële zender VTM. Daar coverde Van Spilbeeck onder andere de val van de Berlijnse muur en bracht ook jaren verslag uit vanuit conflictgebieden: Somalië, Burundi, Rwanda of Irak.

In 2018 was Van Spilbeeck even wereldnieuws. Toen besliste de journaliste om voortaan door het leven te gaan als vrouw. De outing van Bo was groot nieuws. Na de operatie ging ze opnieuw aan de slag als journaliste.

Met het afzwaaien van Bo Van Spilbeeck verdwijnt de laatste VTM-journaliste die er vanaf de eerste dagen bij was. Ze past in het rijtje van pioniers die eerder al afscheid namen: Dany Verstraeten, Suzy Hendrikx, Dirk Van den Bogaert en Patrick Van Gompel.



Lees ook:
Zo nam Dany Verstraeten definitief afscheid van 'VTM NIEUWS': 'Het was een eer'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers