VTM start dinsdag met 'Mijn Pop-Uprestaurant!'

maandag 3 maart 2014

Dit jaar start VTM met een origineel, nieuw concept. In 'Mijn Pop-Uprestaurant!' zullen vijf enthousiaste duo's op vijf bekende pleinen in vijf grote steden een tijdelijk restaurant inrichten en uitbaten volgens hun eigen, originele concept.

Dit uiteraard onder het goedkeurend oog van juryleden sterrenkok Sergio Herman, sommelier van het jaar Sepideh Sedaghatnia en Max Borka, expert in design en interieur.


Volgens Sergio Herman is  pop-up een chemie van locatie die geheimzinnigheid, een eigen visie en karakter uitstraalt. Het moet conceptueel en visionair zijn met een doordacht ondernemerschap. Het is veel meer dan enkel goed koken of de mensen in de watten leggen. Het draait hier allemaal om lef en een eigen signatuur die je enkel kan bereiken met doorzettingsvermogen, passie en originaliteit.

Een goede zaalverantwoordelijke, zegt Sepideh Sedaghatnia, begeleidt de gasten doorheen het hele menu en dat is ook wat ze de kandidaten van 'Mijn Pop-uprestaurant!' wil bijbrengen.

Max Borka is van oordeel dat dergelijk restaurant een geweldige, creatieve oplossing is voor jonge creatievelingen in deze tijd.

De kandidaten zullen dan ook alles moeten geven om van hun pop-up de place to be te maken, een plek waar belevenis centraal staat, eind maart openen de koppels de deuren van hun pop-uprestaurant.

Tijdelijke panden op toplocaties
Vijf topsteden ontvangen de kandidaten. Antwerpen ontfermt zich over Jeremy Aerts en Noémie Meirte, beiden 22, met hun pop-uprestaurant op het Koningin Astridplein. Het Mechels-Limburgs koppel Jaro Steens en Hanne Verstreken, beiden 24, gaan naar het Brusselse Muntplein.

De Gentse vriendinnen Stefanie Beerens (24) en Maël Schamp (23) kan je vinden op het Wilsonplein in Gent. De Bruggelingen Stefaan Van den Berghe (38) en Barbra Van Poucke (24) slaan hun tenten op in Kortrijk op het Schouwburgplein. Genkenaars Deborah Schincariol (37) en Nathan Van Kuijk verhuizen naar Capucienenplein in Hasselt.

Nieuw is ook dat de restaurants geen onderdak vinden in bestaande panden, maar dat er tijdelijk op maat gemaakte pop-ups geplaatst worden op de verschillende pleinen. Op deze manier starten alle kandidaten op dezelfde voet. Vanaf donderdag 6 maart worden de pop-uprestaurants opgebouwd.

Praktisch
Als host voor 'Mijn Pop-Uprestaurant!' fungeert Evi Hanssen. Zij zal zowel presenteren als de duo's begeleiden tijdens hun parcours.

Voor wie als eerste op de hoogte wil zijn van het laatste nieuws is er 'Mijn Pop-Uprestaurant!' app binnen de VTM app.

'Mij Pop-Uprestaurant!', vanaf 4 maart elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur bij VTM.

VTMpopup

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Oh, Wat Een Jaar!' (RTL 4)

Teamcaptains Gerard Joling en Ruben Nicolai blikken onder leiding van Chantal Janzen en met gasten Frank Dane en Loes Haverkort terug op het jaar 2003. Wat gebeurde er? Waar keken we naar? Wat waren de hits? Beleef het opnieuw in o.a. De Scène, De Rommelzolder en De Medley.

'Oh, Wat Een Jaar!', om 20.00 uur bij RTL 4.

Dossiers