VTM stopt met kinderzender VTM Kids

donderdag 22 december 2022

Op 9 januari trekt DPG Media de stekker uit haar kinderzender VTM Kids. Steeds meer jongeren kijken televisie via streamingdiensten en daar speelt het mediabedrijf nu op in.

VTM Kids verdwijnt na de kerstvakantie van het scherm. Het kanaal krijgt vanaf dan een andere invulling. Wat dat precies wordt, is nu nog niet bekend. Kinderen en jongeren hoeven echter niet te wanhopen. Het aanbod voor de doelgroep 4 tot 14-jarigen wordt fors uitgebreid op de streamingdienst VTM GO. DPG Media gaat daarvoor een uitgebreide samenwerking aan met Studio 100. Dat bedrijf krijgt zelfs een eigen omgeving binnen VTM GO.


Calogero Macaluso, directeur streaming: 'VTM volgt de kijker, en dat doen we ook voor kinderen. Zij groeien op met online streamingdiensten en zijn gewend om te kijken wat ze willen, wanneer ze willen. We zien dat van de 4 tot 14-jarigen intussen 62% on demand kijkt op het tv-scherm. Ter vergelijking: in 2010 was dat nog maar 13%. We willen er dan ook zijn voor hen op onze streamingdienst VTM GO. Ook inhoudelijk gaan we voor vernieuwing in samenwerking met Studio 100. Zij maken de titels die nu al het best bekeken worden op VTM GO, we zijn dus heel blij om die samenwerking te kunnen uitbreiden met meer series en ook films, zaalshows en clips.'

Piero Cavaliere, Director Content Distribution & Partnerships Studio 100: 'We zijn heel tevreden en trots dat we met VTM GO een mooie uitbreiding van onze samenwerking kunnen realiseren. In een snel veranderend medialandschap is VTM GO voor ons een sterke partner die, net zoals wij, blijft inzetten op Vlaamse en inhoudelijk sterke content.'

Jonge kijkers en hun ouders vinden de vernieuwde kids-omgeving met extra Studio 100-titels vanaf 23 december op VTM GO. Tijdens de kerstvakantie blijft ook het lineaire VTM KIDS nog even behouden. Vanaf 9 januari krijgt dat lineaire kanaal een nieuwe invulling. Hoe die er juist zal uitzien wordt later bekend gemaakt.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hŁgelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers