Wat gebeurt er met de iconische VRT-toren?

zaterdag 13 juni 2020

De grote toren aan de Reyerslaan is al sinds begin jaren zeventig het symbool van de Belgische openbare omroepen VRT en RTBF. Maar binnen afzienbare tijd verhuizen de omroepen naar een nieuw gebouw en nemen ze nog meer afstand van de toren.

Eén van dé eycatchers van onze hoofdstad mag niet verloren gaan vindt iedereen, dus is de Brusselse Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) begonnen met het zoeken naar een nieuwe functie voor het gebouw. Dat meldt het Brusselse nieuwsplatform Bruzz.


Oorspronkelijk was de toren een zendmast die door VRT en RTBF werd gebruikt, maar door de digitalisering zijn de meeste functies van de toren niet meer in gebruik. Enkel voor een paar technische functies doet de toren nu nog dienst.

Het Brussels Gewest wil graag dat de toren een plaats én functie krijgt in de nieuw op te richten wijk met mediabedrijven en woningen. Daarom heeft de MSI een wedstrijd voor ontwerpers uitgeschreven. Zij worden begeleid door de Brusselse bouwmeester. Hun opdracht is om te analyseren wat technisch nog mogelijk is met de toren en ze maken ook een plan voor reconversie op. In juli wordt een winnaar gekozen, in augustus volgen dan studies.

LEES OOK: Nieuw VRT-gebouw nog niet voor meteen

Een nieuwe bestemming voor de VRT/RTBF-toren is echter nog niet voor morgen. De plannen voor de nieuwbouw van de VRT zijn tot nader order uitgesteld en ook bij de RTBF is men het nog niet eens over een nieuwe stek.

Bron: BRUZZ - eigen bericht


Lees ook:
Nieuw VRT-gebouw nog niet voor meteen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers