'Zomerhit' wordt de soundtrack van deze zomer

maandag 25 maart 2024
Foto: © VRT 2024

In juli n augustus moet je in Blankenberge zijn. Want naast zon, zee en strand brengt de zomer ook de onmiskenbare klanken van 'Zomerhit'. VRT 1 en Radio2 slaan opnieuw de handen in elkaar voor dit muziekfeest.

Acht weken lang wordt Blankenberge dé bestemming voor muziekliefhebbers. Twintig artiesten van bij ons zullen er strijden om de felbegeerde trofee. Van maandag 8 juli tot en met zaterdag 31 augustus zullen inwoners en bezoekers in de badstad kunnen genieten van optredens, live-uitzendingen en opnames.


Samen met andere bekende Radio2-dj's vat Radio2-dj Kim Debrie post aan de Belgium Pier in Blankenberge voor acht weken 'Radio2 Aan Zee'. Dat belooft acht weken lang een muzikaal festijn aan de Belgische Kust met elke weekdag optredens van bekende artiesten. Kortom: er valt ter plaatste heel wat te beleven bij Radio2.

Kim Debrie, Radio2-dj: ''Zomerhit' is voor mij hét hoogtepunt van de zomer: acht weken feest, muziek en optredens in Blankenberge. Radio maken met het zand tussen je tenen en het allerbelangrijkste: met de luisteraar lekker dichtbij!'

De vertrouwde gezichten van 'Zomerhit', Siska Schoeters en Niels Destadsbader vermaken het publiek met drie shows. Op maandag 12 en dinsdag 13 augustus worden er twee shows opgenomen waarin je kennis maakt met alle genomineerden. Die shows bekijk je op zaterdag 17 en 24 augustus op VRT 1 en VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus volgt dan de finale. De tien populairste nummers strijden dan voor de titel Zomerhit 2024, live te volgen op VRT 1, Radio2 en VRT MAX.

Presentatoren Siska & Niels: 'Geen zomer zonder 'Zomerhit'! Wij hebben er alvast zin in: de beste Vlaamse artiesten, spetterende shows én een felbegeerde trofee. Drie ingrediënten voor een schitterende zomer!'

Maar er is meer! Zita Wauters zal de bezoekers opnieuw meenemen achter de schermen voor een exclusief kijkje in de wereld van 'Zomerhit'.

Voor wie er niet bij kan zijn: alle 'Zomerhit'-verhalen zijn steeds te volgen op de kanalen van VRT 1 en Radio2 én op VRT MAX. ​

'Zomerhit 2024', van 8 juli tot en met 31 augustus in Blankenberge. Samen met Radio2 en VRT 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers