Dossier - Bezuinigingen Publieke Omroep

NPO Nederlandse Publieke Omroep

Hoe moet het verder met de Publieke Omroep in Nederland? Het bezuinigingsplan van het kabinet ligt op tafel. Het protest barst los.

Maximaal 10 omroepen vanaf 2016

De bezuinigingen bij de Publieke Omroep zijn ondertussen definitief in kaart gebracht. Vanaf 2016 zijn er nog maar 10 publieke omroepen. De kleine levensbeschouwelijke zendgemachtigden verliezen hun plek in het bestel.

Lees meer

PowNed wil geen fusie! Nog liever commercieel!

'Het plan van dit kabinet is de doodsteek voor PowNed en WNL', dat verklaart PowNed-voorzitter en presentator Dominique Weesie op de website van de omroep. PowNed maakt ook meteen duidelijk niet te willen fuseren.

Lees meer

VPRO hard in reactie om bezuinigingsplannen voor Publieke Omroep

De VPRO wil zich inspannen om met de andere omroepen een laatste voorstel te doen voor de inrichting van het omroepbestel met gefuseerde algemene omroepen en zelfstandige bijzondere omroepen en taakorganisaties. Dat voorstel is nodig nu de minister een eerder voorstel van de gezamenlijke omroepen slechts half onderschrijft.

Lees meer

TROS bestudeert voorwaarden fusie

De TROS heeft, in het kader van de vernieuwing van de Publieke Omroep, de afgelopen maanden meerdere malen het voortouw genomen om te praten met partijen als MAX, AVRO en WNL over mogelijke fusies. Enkele weken geleden hebben de TROS en de AVRO het beleidsvoornemen aangekondigd om een fusie te onderzoeken. Beide omroepen hebben duidelijke voorwaarden gesteld aan een mogelijke fusie.

Lees meer

BNN boos om nieuwe plannen! Fusiegesprekken stopgezet

De geplande verhoging van het jaarlijkse lidmaatschapscontributie naar 15 euro is een bedreiging voor de jongerenprogrammering van BNN. Met deze verhoging wordt een bom gelegd onder de toekomst van BNN en de publieke jongerenprogrammering. Lees meer

Samenwerking AVRO-TROS basis voor grootste publieke omroep

TROS en AVRO kiezen voor verregaande samenwerking en houden daarmee alle verantwoordelijkheid voor hun toekomst binnen het publieke bestel in eigen hand. Beide directies, de voorzitter Raad van Toezicht TROS en de voorzitter Bestuur AVRO, bekrachtigden deze samenwerking door vandaag het 'gezamenlijk voornemen tot onderzoek van fusie van de omroepbedrijven van TROS en AVRO' te ondertekenen. In deze samenwerkingsvorm blijven de merken TROS en AVRO bestaan. Lees meer

Fusie EO en NCRV?

Als het van de NCRV-leden afhangt, komt er een fusie met de EO. Dat verkondigt de nieuwe voorziter van de NCRV die het voorstel volledig ziet zitten. Hij opperde eerder al het idee om samen met de KRO en de EO tot één grote omroep te komen. Lees meer

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers