Nieuw seizoen van 'Expedition Unknown' bij Discovery

vrijdag 21 juni 2024
Foto: © Discovery Benelux 2024

Op 23 november 1918 verdwenen er twee mijnenvegers in het Canadese meer Lake Superior. Ze waren besteld door de Franse marine om in de Eerste Wereldoorlog de Duitse zeemijnen weg te halen, maar kwamen nooit op de plaats van bestemming.

Het merkwaardige is dat niemand weet hoe of waar de twee schepen zijn verdwenen. Terwijl er regelmatig scheepswrakken worden gespot in het spookachtige meer, is er van deze schepen nooit enig spoor gevonden. Dat trekt uiteraard de aandacht van Josh Gates die in het nieuwe seizoen van 'Expedition Unknown' op zoek gaat naar dit soort mysterieuze verhalen.


Zoals de zoektocht naar de schat van de legendarische Viking Harald 'Bluetooth' Gormsson en de zoektocht naar een verloren stad waar Jezus verschillende wonderen zou hebben verricht. Met zijn archeologische achtergrond en heerlijke gevoel voor humor gaat hij op pad om de antwoorden te vinden. Voor de scheepswrakken krijgt hij een opmerkelijke nieuwe lead van de achterkleinzoon van een ooggetuige die de schepen mogelijk heeft zien zinken. Josh trekt zijn duikerspak aan en duikt zelf het water in om op zoek te gaan naar dit honderd jaar oude mysterie.

'Expedition Unknown', vanaf zaterdag 22 juni om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Wie zijn de bewoners en ondernemers die de Wallen kleur geven? Pim is raamexploitant en checkt de sekswerkers in. Samen met zijn collega Edson doet hij een ronde langs zijn ramen. De uit Afghanistan gevluchte Syar staat als eigenaar van een bruine kroeg iedere avond op zijn eigen bar André Hazes-nummers te zingen. Joey en Rosa wonen in een steeg waar mensen hun fietsen dumpen, drugs gebruiken en zelfs poepen. Kylie werkt in een seksshop op de Wallen en viert haar verjaardag op een fetisjfeest. De 78-jarige Lida struint een paar keer per week haar favoriete buurtje van Amsterdam af, op zoek naar gezelligheid en vertier.

'Bij ons op de Wallen', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers