Amazon Prime Video kondigt de trailer en release datum aan van 'My Name Is Pauli Murray'

maandag 30 augustus 2021

Vijftien jaar voordat Rosa Parks weigerde haar zitplaats in de bus af te staan, een decennium voordat het Amerikaanse Hooggerechtshof de 'gescheiden-maar-gelijk'-wetgeving ongedaan maakte, was Pauli Murray al aan het vechten voor sociale rechtvaardigheid.

Als baanbrekend advocaat, activist, priester en toegewijd memoire-schrijfster, gaf Murray vorm aan historische rechtszaken en het bewustzijn over ras en gendergelijkheid. Als Afro-Amerikaanse jongere, opgegroeid in het gesegregeerde Zuiden - die ook worstelde met bredere opvattingen over genderidentiteit - begreep Pauli hoe het was om te bestaan buiten eerder geaccepteerde categorieën en culturele normen. Zowel Pauli's individuele levenspad als Pauli's onvermoeibare inzet waren een voorbode van enkele van de meest politiek belangrijke kwesties van onze tijd. My Name is Pauli Murray, is een openhartig portret van die unieke en buitengewone reis, grotendeels in Pauli's eigen woorden verteld.


Geregisseerd door Betsy West en Julie Cohen
Geproduceerd door Talleah Bridges McMahon

'My Name Is Pauli Murray' zal 1 oktober 2021 uitkomen op Prime Video.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers