Apple TV+ bestelt krachtige nieuwe Londense misdaadthriller 'Criminal Record'

maandag 20 juni 2022
© Apple Inc. 2020

Apple TV+ heeft de nieuwe misdaadthriller 'Criminal Record' aangekondigd, met in de hoofdrollen Academy Award-winnaar Peter Capaldi en Critics Choice Award-genomineerde Cush Jumbo als rechercheurs in een bittere strijd over een historische moordveroordeling.

Maker van 'Criminal Record' is de BAFTA Award-genomineerde Paul Rutman ('Vera', 'Indian Summers'). De serie is momenteel in productie in Londen en wordt geproduceerd voor Apple TV+ door Tod Productions en STV Studios.


'Criminal Record' is een krachtige, karaktergedreven thriller die zich afspeelt in het hart van het hedendaagse Londen. Een anoniem telefoontje brengt twee briljante rechercheurs in een confrontatie over een oude moordzaak, een jonge vrouw in de beginfase van haar carrière; de andere een man met veel connecties, vastbesloten om zijn nalatenschap te beschermen. De serie gaat over kwesties als ras, institutioneel falen en de zoektocht naar een gemeenschappelijke basis in een gepolariseerd Groot-Brittannië.

Peter Capaldi ('Doctor Who', 'The Thick of It') schittert als hoofdinspecteur Daniel Hegarty en Cush Jumbo ('The Good Wife', 'The Good Fight', 'The Beast Must Die') schittert als rechercheur Sergeant June Lenker.

Wanneer de serie op de streamingdienst verschijnt, is nog niet bekend.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers