Apple TV+ heeft nieuwe epische serie 'Foundation' gelanceerd

zaterdag 25 september 2021
© Apple Inc. 2020

Apple TV+ heeft vrijdag de langverwachte epische saga 'Foundation', gebaseerd op de tijdloze trilogie van Isaac Asimovs, gelanceerd. De serie belooft een spannende en emotionele reis met een groep bannelingen die ontdekken dat de enige manier om het Galactische Rijk van de ondergang te redden, is om het te trotseren.

Geholpen door de visionaire showrunner en uitvoerend producent, David S. Goyer ('Batman Begins', 'Man of Steel'), is het eerste seizoen van 'Foundation' op 24 september wereldwijd gelanceerd met de eerste twee afleveringen. Vanaf nu krijg je elke vrijdag een nieuwe aflevering te zien.Wanneer revolutionair Dr. Hari Seldon de naderende val van het rijk voorspelt, wagen hij en een groep trouwe volgelingen zich naar de verre uithoeken van de melkweg om The Foundation op te richten in een poging om de toekomst van de beschaving weer op te bouwen en te behouden. Woedend door Hari's beweringen, vrezen de heersende Cleons - een lange rij keizerklonen - dat hun ongeëvenaarde heerschappij kan verzwakken omdat ze gedwongen worden rekening te houden met de potentiële realiteit van het voor altijd verliezen van hun machtige erfenis.

Met een internationale cast onder leiding van Emmy Award-genomineerden Jared Harris en Lee Pace, naast rijzende sterren Lou Llobell en Leah Harvey, vertelt de monumentale bewerking van het beroemde boek de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, veranderende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zal bepalen. In het Apple Original-drama zijn ook Laura Birn, Terrence Mann, Cassian Bilton en Alfred Enoch te zien.

Het eerste seizoen van 10 afleveringen van 'Foundation' wordt geleid door showrunner en uitvoerend producent David S. Goyer en geproduceerd voor Apple door Skydance Television met Robyn Asimov, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg en Bill Bost als uitvoerend producenten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers