'BattleBots' zaterdag te zien op Discovery

vrijdag 9 september 2022
Foto: © Discovery Benelux 2022

Het is het ultieme sportevenement voor fanatieke nerds. Voor meedogenloze machinebouwers die de meest geavanceerde robots maken die met elkaar de strijd aan gaan.

In 'BattleBots' nemen steeds twee rijdende bots het tegen elkaar op in een gruwelijke arena. Met namen als Endgame en Death Roll weet je dat deze robots maar één doel hebben: de ander zo hard mogelijk raken en uitschakelen. Dus zijn ze gemaakt van hard materiaal, hebben ze slimmigheden als sloophamers en cirkelzagen en vooral een mechanisme om weer op te staan als ze eenmaal op hun rug liggen.


De botsende bots worden op afstand bestuurd door hun makers en wie de ander in de drie minuten wedstrijd niet knock-out krijgt, moet het hebben van de punten van de jury. 67 robots uit 9 landen (waaronder Nederland!) doen mee aan deze bokswedstrijd voor robots. Slechts eentje mag zich aan het einde van het seizoen kronen tot de absolute winnaar. Last bot standing!

'BattleBots', vanaf zaterdag 10 september om 20.30 en 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers