BBC en Netflix zenden 'Little Britain' niet langer uit

woensdag 10 juni 2020

Een te karikaturaal gekleurd personage is voor de BBC en de Britse Netflix genoeg om de komische reeks 'Little Britain' niet langer aan te bieden. 'De tijden zijn veranderd', klinkt het.

Door de hernieuwde aandacht voor de strijd tegen racisme na de dood van George Floyd, besliste de BBC om enkele reeksen grondig te analyseren om te kijken of ze in 2020 nog uitgezonden kunnen worden. Conclusie is dat 'Little Britain' te aanstootgevend is en daarom zenden de BBC en ook Netflix de reeks niet meer uit.

Ook David Williams en Matt Lucas, de bedenkers van de serie, gaven eerder al aan dat ze vandaag anders te werk zouden gaan dan vroeger. 'De gevoeligheden zijn toegenomen, het ergert mensen en het was lui van ons om zelf gekleurde personages te spelen om zo te scoren', lieten ze in 2017 weten.

Bron: Het Nieuwsblad


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers