'Catherine Called Birdy' vrijdag wereldwijd uit op Prime Video

donderdag 6 oktober 2022
Foto: © BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video 2022

Het jaar? 1290. In het Middeleeuwse Engelse dorp Stonebridge, is Lady Catherine (bekend als Birdy) het jongste kind van Lord Rollo en de Lady Aislinn.

Haar speelterrein is Stonebridge Manor, een huis dat, net als de familie, betere tijden heeft gekend. Rollo, die financieel berooid en uiterst hebzuchtig is, ziet voor zijn dochter een uitweg uit de financiële ondergang door haar uit te huwelijken aan een rijke man voor geld en land.


Maar Birdy is, net als alle grote tienerheldinnen, temperamentvol, slim en avontuurlijk en bereid om elke huwelijkskandidaat die langskomt op steeds ingenieuzere manieren van zich af te schudden. Haar verbeelding, opstandigheid en diep geloof in haar eigen recht op onafhankelijkheid brengen haar op ramkoers met haar ouders. Wanneer de meest verachtelijke huwelijkskandidaat van allemaal arriveert, worden zij geconfronteerd met de ultieme test van liefde voor hun dochter.


Geschreven en geregiseerd door Lena Dunham
Gebaseerd op Catherine, Called Birdy door Karen Cushman
Starring Bella Ramsey, Billie Piper, en Andrew Scott

'Catherine Called Birdy' komt 7 oktober wereldwijd uit op Prime Video.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Prime Video

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers