Disney+ brengt nieuwe Franse Original-serie 'Oussekine'

donderdag 6 januari 2022

Onder het label Star blikt 'Oussekine' terug op de gebeurtenissen van de nacht van 5 op 6 december 1986 die leidden tot de dood van Malik Oussekine – een verhaal dat tot nu toe nooit werd verteld.

De serie neemt de kijkers mee op een meeslepende reis naar de jaren tachtig, en onthult hoe de dood van de jongeman de Franse samenleving beïnvloedde. De reeks focust op de strijd van Oussekine's familie voor gerechtigheid.'Oussekine' wil de feiten vertellen en reconstrueren zonder vooroordelen. Door dit verhaal vijfendertig jaar na de gebeurtenis te vertellen, worden ook de tijdloze thema's van het verhaal getoond - de strijd voor gerechtigheid, het rouwproces en broederlijke banden in het licht van de tragedies van het leven', aldus regisseur en bedenker van 'Oussekine' Antoine Chevrollier ('Baron Noir', 'The Bureau').

De serie blikt terug op de tragische dood van Malik Oussekine (Sayyid El Alami) en de dramatische gevolgen voor zijn gezin: zijn moeder Aïcha (Hiam Abbas), zijn broers Ben Amar (Malek Lamraoui) en Mohamed (Tewfik Jallab), de stiefvader van de broers en zussen sinds de dood van hun vader Miloud (Slimane Dazi); zijn zussen Fatna (Naidra Ayadi) en Sarah (Mouna Soualem) die alles zullen opofferen om gerechtigheid te laten geschieden.

Kad Merad is George Kiejman, de advocaat van de familie, Olivier Gourmet is de minister van Openbare Veiligheid. Thierry Godard, Gilles Cohen, Mathieu Demy, Matthieu Lucci, Richard Sammut, Louis Berthélémy, Vincent Colombe en Bastien Bouillon vervolledigen de cast.

'Oussekine' zal in 2022 te zien zijn bij Star op Disney+.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers