Disney+ kondigt releasedatum aan van langverwachte 'Percy Jackson and the Olympians'

zaterdag 26 augustus 2023

Disney+ heeft een nieuwe teaser onthuld voor de nieuwe Disney+ Original serie 'Percy Jackson and the Olympians'. De epische serie, gebaseerd op Disney Hyperion's bestverkopende boekenreeks van de bekroonde auteur Rick Riordan, gaat op woensdag 20 december in première op Disney+ met de eerste twee afleveringen. Nadien volgt wekelijks een nieuwe aflevering.

'Percy Jackson and the Olympians' vertelt het fantastische verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die zijn nieuwe, goddelijke krachten net begint te accepteren wanneer de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschicht. Met de hulp van zijn vrienden Grover en Annabeth moet Percy het avontuur van zijn leven aangaan om de bliksemschicht te vinden en de orde op Olympus te herstellen.



In de serie schitteren Walker Scobell (Percy Jackson), Leah Sava Jeffries (Annabeth Chase), Aryan Simhadri (Grover Underwood) en bekende gaststerren Lin-Manuel Miranda (Hermes), Megan Mullally (Alecto aka Mrs. Dodds), Toby Stephens (Poseidon), Virginia Kull (Sally Jackson), Jason Mantzoukas (Dionysus aka Mr. D), Jay Duplass (Hades), Glynn Turman (Chiron aka Mr. Brunner), wijlen Lance Reddick (Zeus), Adam Copeland (Ares), Charlie Bushnell (Luke Castellan), Dior Goodjohn (Clarisse La Rue), Jessica Parker Kennedy (Medusa), Olivea Morton (Nancy Bobofit), Suzanne Cryer (Echidna), Timm Sharp (Gabe Ugliano), Timothy Omundson (Hephaestus).

De beroemde auteur van Percy Jackson, Rick Riordan, heeft nauw samengewerkt met het creatieve team en de producenten Jon Steinberg en Dan Shotz om zijn boeken tot leven te brengen en een serie af te leveren die trouw blijft aan zijn visie voor deze heroïsche personages die miljoenen boekenfans maar al te goed kennen en liefhebben. De eerste twee afleveringen zijn geschreven door Riordan en Steinberg en geregisseerd door James Bobin. Steinberg en Shotz zijn de uitvoerende producenten naast Rebecca Riordan, Ellen Goldsmith-Vein van The Gotham Group, Bert Salke, Jeremy Bell en D.J. Goldberg van The Gotham Group, James Bobin, Jim Rowe, Monica Owusu-Breen, Anders Engström en Jet Wilkinson.

Van de Percy Jackson-boekenreeks zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo BNNVARA logo

De Schiffmachers gaan samen hun huis opruimen, dat met de hoeveelheid spullen inmiddels op een museum lijkt. Ook maken ze een uitstapje naar Aken, waar ze een tattooconventie bezoeken. Hier wordt Henk letterlijk het hemd van het lijf gevraagd. Terug in Amsterdam komen Ray Fuego en Pepijn Lanen langs in de shop om een uniek ontwerp door Henk te laten zetten.

'Schiffmacher's Legacy', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers