Documentaire 'Could Hitler Have Been Stopped?' op Discovery

zaterdag 18 februari 2023

Kon Hitler eerder worden tegengehouden? Het is een vraag die historici al langer bezighoudt. Had er eerder opgetreden moeten worden en was de vredelievende strategie van 'appeasement' eind jaren dertig wel zo verstandig?

In de tweedelige documentaireserie 'Could Hitler Have Been Stopped?' buigen zeven vooraanstaande historici zich over deze kwestie. De documentaire behandelt uitgebreid de debatten, discussies en argumenten over hoe Hitler had kunnen worden tegengehouden. Bovenal onderzoekt de documentaire het falen van politici om de werkelijke dreiging die Hitler vormde te begrijpen.


De rollen van Chamberlain, Churchill, Roosevelt en anderen komen uitgebreid aan bod. Daarbij belicht de documentaire het weinig bekende feit dat de Chinezen tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de tien en vijftien miljoen oorlogsslachtoffers hadden en in hoge mate hebben bijgedragen aan de nederlaag van Japan.

De bijzondere rollen van Groot-Brittannië in 1940, de Verenigde Staten vanaf 1941, de Russen tussen 1941 en 1945, China van 1937 tot 1945 en het verlies van het Britse rijk komen ook gedetailleerd aan bod.

'Could Hitler Have Been Stopped?', vanaf zondag 19 februari om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers