Documentaire 'Great White Serial Killer Fatal Christmas' op Discovery

zaterdag 17 december 2022
Foto: © Discovery Benelux 2022

Op kerstavond 2021 werd een surfer dodelijk gebeten door een witte haai voor de kust van Morro Bay in Californië. Was het een ongelukkige ontmoeting of een doelbewuste actie van de haai?

Feit is dat er in de regio de laatste tijd meer aanvallen plaatsvonden, al kwamen de meeste slachtoffers tot nu toe met de schrik vrij. In de documentaire 'Great White Serial Killer Fatal Christmas' onderzoeken haaienexperts Ralph Collier en Brandon McMillan deze fatale zaak aan de hand van forensisch materiaal, ooggetuigenverslagen en andere onderzoeksgegevens.


Ze willen achterhalen wie de haai was die deze dodelijke aanval pleegde om meer te weten te komen over zijn gedrag. Ook willen ze weten waarom er steeds meer haaien in het gebied te vinden zijn. Is het een toevallige geboortegolf of kiezen steeds meer haaien de Californische kusten uit doordat de wateren daar meer opgewarmd zijn door klimaatverandering?

De onderzoekers komen erachter dat jagende haaien dezelfde karakteristieken hebben als menselijke seriemoordenaars, al jagen haaien natuurlijk om in leven te blijven en niet vanwege een of andere psychische stoornis. Toch hopen de onderzoekers met deze kennis meer te weten te komen over het jaaggedrag van de haaien. Om te kunnen voorspellen waar en wanneer ze mogelijk toeslaan en zo mensenlevens te kunnen sparen.

'Great White Serial Killer Fatal Christmas', zondag 18 december om 22.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers