'Ed Stafford: First Man Out' vanaf zaterdag op Discovery

vrijdag 20 januari 2023
Foto: © Discovery 2023

Ed Stafford is terug om het op te nemen tegen een nieuwe groep ervaren survival-experts. In een directe race dwars door de meest onherbergzame gebieden strijden ze om wie het snelst het eindpunt kan bereiken en wie de First Man Out is.

In elke episode gaat Ed de strijd aan met een andere expert. Ed en zijn tegenstanders trekken onder meer door het Amazone-regenwoud, het Turkanameer in Afrika (met naar schatting 12.000 krokodillen!), de wildernis van Zuid-Afrika en de Valley of the Gods in Taiwan – een netwerk van stroomversnellingen en watervallen die stromen tussen gigantische rotsblokken.


Maar hij begint zijn zware challenge in Schotland waar hij het opneemt tegen een oude bekende: zijn aartsvijand Matt Graham die hem in een eerder seizoen versloeg tijdens een epische trip door de Gobiwoestijn van Mongolië. Nu trekken ze in het grillige Schotse klimaat vanaf de kust landinwaarts om naar de top van de Ben Nevis te klimmen, de hoogste en gevaarlijkste berg in Schotland. Ze racen door de mooie maar venijnige omgeving van kustlijnen, meren en hooglanden, terwijl het weer constant verandert, maar voornamelijk erg koud is. Matt kampt nog met een oude voetblessure die nu begint op te spelen.

Moet hij opgeven of riskeert hij alles om Ed voor een tweede keer te verslaan?

'Ed Stafford: First Man Out', vanaf zaterdag 21 januari om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers