Eerste beelden dramaserie 'Red Light' van Carice van Houten en Halina Reijn

dinsdag 25 augustus 2020
Foto: © BNNVARA 2020

Vandaag zijn de eerste beelden van de dramaserie​ ​'Red Light' met Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville naar buiten gebracht.

De serie gaat over drie vrouwen met verschillende achtergronden die zich elk op hun eigen manier moeten bevrijden. De internationale coproductie speelt zich af tegen de achtergrond van prostitutie en mensenhandel. ​Van Houten en Reijn namen niet alleen het initiatief voor de serie, maar zijn als creative producers ook nauw betrokken bij de totstandkoming. ​'Red Light' wordt komend televisieseizoen uitgezonden bij BNNVARA op NPO 1.


De cast bestaat naast de drie vrouwen uit Jacob Derwig (​'Klem'​), Beppie Melissen ('​Gooische Vrouwen'​), Nadia Amin ('​De Fractie'​), Robert de Hoog ('​Mocro Maffia'​), Majd Mardo ('​Gewoon Vrienden'​) en Bilal Wahib (​'De Libi​'). Bekende Vlaamse acteurs als Geert van Rampelberg, Koen de Bouw ​en Joren Seldeslachts maken ook hun opwachting in de serie.


De regie van 'Red Light' is in handen van Wouter Bouvijn ('​De Twaalf​') en Anke Blondé ​('The Best of Dorien B')​. Hoofdschrijver van Red Light is de veelgeprezen auteur en scenarist Esther Gerritsen (​'Nena', 'Dorst', 'Instinct'​). Christophe Dirickx ('​Tabula Rasa', 'De Helaasheid der Dingen​'), Frank Ketelaar ('​Klem', 'Overspel​') en Halina Reijn ('​Instinct'​) hebben meegeschreven.

'Red Light' is geproduceerd door Hollands Licht ('​Hendrik Groen', 'Flikken', 'Komt een Vrouw bij de Dokter'​) en Eyeworks België (​'Grenslanders', 'De Twaalf​') in coproductie met BNNVARA en VTM en in samenwerking met Man Up Film. De serie is tot stand gekomen met de bijdragen van VAF/Mediafonds, The Netherlands Film Production Incentive, Belgische Tax Shelter in samenwerking met SCIO Productions.

'Red Light' wordt komend televisieseizoen uitgezonden bij BNNVARA op NPO 1. Een exacte uitzenddatum wordt binnenkort bekendgemaakt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers