'Expats' met oa. Nicole Kidman begin 2024 te zien op Prime Video

vrijdag 6 oktober 2023
Foto: © Prime Video/BAAS Antwerpen 2023

De zesdelige serie 'Expats', geregisseerd door Lulu Wang en gebaseerd op de internationale bestseller The Expatriates van Janice Y.K. Lee, is vanaf 26 januari 2024 op Prime Video te zien.

In 'Expats' schitteren enkele grote namen uit de filmindustrie, waaronder Academy Award- en Emmy-winnende actrice Nicole Kidman ('Big Little Lies', 'The Undoing'), Sarayu Blue ('Never Have I Ever', 'Blockers'), Ji-young Yoo ('The Sky Is Everywhere', 'Smoking Tigers'), Brian Tee ('Chicago Med', 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows') en Jack Huston ('House of Gucci', 'Fargo'). Nicole Kidman en Lulu Wang zijn tevens als uitvoerend producent verbonden aan de serie. De een na laatste aflevering heeft een speelduur vergelijkbaar met die van een speelfilm. Deze aflevering beleeft haar Europese première tijdens het BFI London International Film Festival op 9 oktober.


In 'Expats' - dat zich afspeelt in het in het bruisende en drukke Hongkong van 2014 - staan de levens van drie Amerikaanse vrouwen: Margaret (Nicole Kidman), Hilary (Sarayu Blue) en Mercy (Ji-young Yoo) centraal. Na een plotselinge familietragedie komen ze met elkaar in aanraking en raken hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden. De serie ondervraagt privileges en onderzoekt wat er gebeurt wanneer de grens tussen slachtoffer en dader vervaagt. Naast de drie hoofdrolspelers zijn ook Brian Tee, die Margaret's man Clarke speelt, en Jack Huston, die Hilary's man David vertolkt, te zien in de serie.

Lulu Wang is de maker, regisseur en schrijver van 'Expats'. Naast Lulu Wang zijn ook Daniele Melia voor Local Time, Per Saari voor Blossom Films ('Rabbit Hole', 'Nine Perfect Strangers'), Nicole Kidman en de Australische scenarioschrijfster Alice Bell ('The Beautiful Lie', 'The Slap') als uitvoerend producent betrokken. Alice is de oorspronkelijke schrijver van de serie. Theresa Park van Per Capita Productions ('After Yang', 'Bones and All') en Stan Wlodkowski ('The Old Guard') zijn eveneens uitvoerend producenten. Het schrijversteam van 'Expats' bestaat uit Vera Miao ('Two Sentence Horror Stories'), Gursimran Sandhu (Game of Thrones), auteur Janice Y. K. Lee, Alice Bell en Lulu Wang.

Persbericht Prime Video/BAAS Antwerpen
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Prime Video

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers