Franca Treur en K. Schippers in 'Brommer Op Zee'

zaterdag 5 juni 2021

In 'Brommer op Zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. In deze laatste aflevering van het eerste seizoen: Franca Treur, K. Schippers en Aimée de Jongh.

K. Schippers (1936) vertelt over zijn net verschenen boek Nu je het zegt, waarin de schrijver zich een weg door Londen baant, op zoek naar een adres. Hij verdwaalt en komt via verschillende voorbijgangers terecht in een wereld vol motto's en letterspelen die hem leiden naar iets heel anders dan de gezochte straat.


Aimée de Jongh (1988) maakte een graphic novel Dagen van zand die zich afspeelt zich in het Amerika van 1937. Een jonge fotograaf wordt gevraagd de zogenaamde Dust Bowl (een periode van droogte en stofstormen op prairievlakten) vast te leggen in Oklahoma. Hij komt angstvallig dichtbij de ellende die boeren daar meemaken.

Tommy Wieringa gaat in gesprek met zijn lezers. De Boekenclub (her)leest namelijk komende maand samen met de auteur Joe Speedboot.

Het verfilmde gedicht is deze keer het nog niet eerder gepubliceerde gedicht Het gelijk aan mijn zijde van Toon Tellegen. Het werd geanimeerd door Tina de Groot en ingesproken door Joost Prinsen.

En in het schrijfhok deze week: Franca Treur.

'Brommer op Zee', iedere zondag om 19.20 uur bij de VPRO op NPO 2 en om 22.00 uur op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers