Hanna Bervoets, Chris De Stoop en Ingmar Heytze in 'Brommer Op Zee'

zaterdag 15 mei 2021

In 'Brommer op Zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Deze week zijn onder anderen te gast: Chris De Stoop, Hanna Bervoets en Ingmar Heytze.

De Vlaamse auteur en journalist Chris De Stoop (1958) kreeg onlangs de Oeuvreprijs van de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten. Hij vertelt over Het boek Daniël, een waargebeurd verhaal over de moord op de oom van Chris De Stoop, waarin De Stoop zoekt naar gerechtigheid. Gaandeweg komt hij steeds meer te weten over de jonge daders van het misdrijf.


En schrijver Hanna Bervoets (1984) praat over Een modern verlangen, haar bundel met veertien korte verhalen rondom de complexiteit van menselijke relaties; tussen geliefden, tussen vrienden, tussen mens en dier, de mens en de wereld om haar heen.

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast, die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Ingmar Heytze.

Het verfilmde gedicht is deze keer van Astrid Roemer.

'Brommer Op Zee', zondag 16 mei om 19.20 uur bij de VPRO op NPO 2 en om 22.00 uur op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers